Hyllad restaurang i city har blivit skolmatsal

Den hyllade restaurangen Heart & Bones blev till en fest- och eventvåning. Numera är lokalen även ”Sveriges finaste” skolmatsal åt hundratals elever under dagtid.

Krögaren Peter Nilsson ansvarar för luncherna åt gymnasieeleverna på Thoren Business School Uppsala. Maten serveras i Heart & Bones lokaler. "Det här är Sveriges finaste matsal för elever", säger han.

Krögaren Peter Nilsson ansvarar för luncherna åt gymnasieeleverna på Thoren Business School Uppsala. Maten serveras i Heart & Bones lokaler. "Det här är Sveriges finaste matsal för elever", säger han.

Foto: UNT-arkiv, Privat

Ekonomi2020-10-18 17:02

Det var i januari som stjärnkrögaren Melker Andersson berättade att hans restaurang Heart & Bones, i det gamla Stadshotellet, skulle byta koncept till att bli en fest- och eventlokal där privatpersoner och företag kan hyra in sig. 

Så har den också använts som sedan dess. Men från och med att höstterminen drog i gång har är den också varit en skolmatsal åt 150–180 gymnasieelever från Thoren Business School i Uppsala under dagtid.

– Jag brukar säga att det här är Sveriges finaste matsal för elever, säger krögaren Peter Nilsson som ansvarar för maten.

undefined
Restaurangen Heart & Bones öppnade i Uppsala i början av 2018.

Tidigare hade gymnasieskolan sin matsal på Vaksalagatan 6 i kontorsliknande lokaler. 

– Där körde jag nästan ett år, men sedan skulle lokalen renoveras samtidigt som jag blev varslad i samband med corona. Sedan kom nästa kalldusch då skolan ville byta lokal för matsalen och då trodde jag att jag hade tappat det här, men då tipsade jag om Heart & Bones lokaler, och på den vägen är det, fortsätter Peter Nilsson som även driver restaurangen Kocken & Kallskänkan i Fullerö där maten tillagas. 

Företaget, som fyller 20 år nästa år, ansvarar också för luncherna på Kajan friskola i Ulleråker.

– Om jag inte hade fått fortsätta med Thoren Business School tror jag nog att vi hade gått omkull, säger Peter Nilsson.

Heart & Bones öppnade i Uppsala i början av 2018. Efter det första året vann restaurangen UNT:s krogpris guldkajan i kategorin Årets nykomling. Heart & Bones har även funnits med i White Guide.

Karta: Heart & Bones
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!