Tidigare hade Clarion Hotel Gillet, precis som de flesta andra hotell tillhörande samma kedja, Kitchen & Table som hotellrestaurang. Restaurangen profilerade sig bland annat med en meny designad av stjärnkocken Marcus Samuelsson.
Efter tio år byter nu hotellet koncept. Den första september öppnar The Social bar & bistro.
– Det var dags för en ny inriktning. Vi har försökt plocka godbitarna som våra gäster vill ha men det kommer också finnas inslag av rådande mattrender. Det ska bli lite bistrokänsla, säger hotelldirektören Susanne Boije Fredlund.
Hon berättar att det på menyn bland annat alltid kommer finnas exempelvis toast skagen och en rejäl hamburgare.
Det låter inte helt olikt den befintliga restaurangen. Är det här bara ett namnbyte?
– Nej, det är ett nytt koncept. Vi vill ha vissa enkla rätter som alltid finns på menyn. Sedan kommer vi ju inte bygga om hotellet för det här, men däremot kommer vi möblera om och försöka få en lite mer avskalad känsla än tidigare.
Susanne Boije Fredlund hoppas på att restaurangen inte bara ska locka hitresta hotellgäster.
– Vi vill även att lokalbefolkningen ska komma hit. Det gör de redan, framförallt på vår lördagsbrunch som alltid är fullbokad. Då har vi ändå ganska många restauranger som öppnat upp mittemot.