Högt tryck på påsklådor: "Det smällde till"

Antingen så vill många stödja de lokala företagen i påsk, eller så orkar de inte laga mat. Feskarn har sålt slut på sin påsklåda men förfrågningarna fortsätter att välla in. "Det smällde till rätt ordentligt" säger Michael Prising på Feskarns.

Just nu jobbar personalen på Feskarn för fullt för att få ihop maten till 300 påsklådor. Här skär ägaren Michael Prising sill.

Just nu jobbar personalen på Feskarn för fullt för att få ihop maten till 300 påsklådor. Här skär ägaren Michael Prising sill.

Foto: Sofi Röjlar

Ekonomi2021-03-26 09:55

Redan veckan före påsk sålde Feskarns påsklåda slut.

– Vi ska göra 300 lådor, vilket är 600 portioner, säger Mikael Prisning.

Trots att lådorna sålt slut fortsätter människor att höra av sig och vill att Feskarn ska göra fler lådor ändå.

– Vi skulle gärna göra fler, men man har sina fysiska begränsningar. Vi vill att det vi levererar ska hålla kvaliteten, så vi gasar långsamt.

undefined
Till Feskarns påsklådor kommer ungefär 40 kilo dill gå åt.

Feskarn har inte tidigare gjort någon påsklåda men har erfarenhet av konceptet sen innan pandemin. Maten man beställer kommer packat i engångsartiklar och i en kartong.

– Det är inte jättesexigt men det är goda grejer, säger Michael Prising.

Thriller mat och bröd har inte ännu sålt slut på sina påskpåsar. De hoppas dock på att de ska sälja 200 portioner innan sista beställningsdagen, vilket var ungefär vad de sålde förra året.

undefined
Emma Thriller och hennes bror Gustav Thriller gravar lax till påskpåsen.

– Alla planerar inte så tidigt, de flesta beställningarna kommer nu i slutet, jag tänker att det kommer gå bra, säger Emma Thriller.

Uppsala mat och fest har inte tidigare sålt någon påskpåse, men även de hoppas på att sälja 200 stycken.

– Bokningsläget just nu ser ut som förväntat, vi vet av erfarenhet att till exempel när det gäller fredagspåsen så kommer merparten av beställningarna de sista två dagarna, så det kommer nog att vara något liknande för påskpåsen, säger ägaren Tord Gutenberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!