Nu fĂ„r BolĂ€nderna en vĂ€gkrog – i omtalade lokalerna

Restauranglokalerna i BolÀnderna har varit med om bÄde dödsskjutning och snabba Àgarbyten. NÀr krögaren Robert Janusev nu förbereder öppningen av nystartade BolÀndernas vÀgkrog vill han göra ett rejÀlt omtag.

BolÀndernas vÀgkrog kommer ha ett öppet kök och Àgna sig Ät bordsservering. PÄ menyn kommer det bland annat finnas en stÄende fisk- och skaldjurssoppa.

BolÀndernas vÀgkrog kommer ha ett öppet kök och Àgna sig Ät bordsservering. PÄ menyn kommer det bland annat finnas en stÄende fisk- och skaldjurssoppa.

Foto: Jonathan Norberg

Ekonomi2023-09-12 20:00

Lokalerna alldeles intill Ikea i BolÀnderna har stÄtt tomma i snart ett Är. Men nu pÄgÄr en omfattande renovering. BolÀndernas vÀgkrog, som den nya restaurangen heter, ska snart öppna.

– Vi hoppas pĂ„ slutet av mĂ„naden. Det Ă€r absolut inte sig likt hĂ€r inne, vi gör om hela lokalen med ny interiör och helt nya köksmaskiner, sĂ€ger krögaren Robert Janusev.

Han har flera restauranger bakom sig i VÀxjö, men gör nu sin första satsning i Uppsala. Anledningen Àr bland annat familj i stan. Men ocksÄ BolÀnderna som omrÄde.

– Tanken Ă€r delvis att vĂ€nda sig till alla företag som ligger hĂ€r. Om man inte Ă€r sugen pĂ„ buffĂ© eller att lĂ€gga massa tid pĂ„ att Ă„ka in till centrum ska man kunna komma till oss, förklarar han.

Robert Janusev har drivit flera restauranger i VÀxjö. Nu byter han bÄde stad och koncept: "Jag har jobbat med kvÀllsrestaurang i mÄnga Är och Àr inte sÄ sugen pÄ det lÀngre. Det hÀr kÀnns roligt och lite annorlunda".
Robert Janusev har drivit flera restauranger i VÀxjö. Nu byter han bÄde stad och koncept: "Jag har jobbat med kvÀllsrestaurang i mÄnga Är och Àr inte sÄ sugen pÄ det lÀngre. Det hÀr kÀnns roligt och lite annorlunda".

LĂ€get Ă€r inte bara omtalat för sin restaurangverksamhet. År 2017 skedde en dödsskjutning pĂ„ dĂ„varande restaurangen Dinos parkering. Den har Ă€ven sett rekordsnabba Ă€garbyten, som nĂ€r förra restaurangen Uno's stĂ€ngde efter knappt ett Ă„r.

– Jag har inte koll pĂ„ hela historien, men det har hĂ€nt saker som man inte vill kopplas ihop med hĂ€r. Det har ocksĂ„ varit nĂ„gra vĂ€ndor med olika Ă€gare, men det hĂ€r blir helt nytt. Det Ă€r absolut inte bara ett namnbyte, sĂ€ger Robert Janusev.

PÄ menyn ska det finnas husmanskost och europeisk bistro, med bÄde dagens lunch och mer stÄende inslag pÄ menyn.

– Men det Ă€r lite farligt att kalla det a la cartĂ©, dĂ„ tror vissa det Ă€r ett lyxstĂ€lle. Vi vĂ€nder oss till arbetaren och företagaren, sĂ€ger han.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!