Nu får Boländerna en vägkrog – i omtalade lokalerna

Restauranglokalerna i Boländerna har varit med om både dödsskjutning och snabba ägarbyten. När krögaren Robert Janusev nu förbereder öppningen av nystartade Boländernas vägkrog vill han göra ett rejält omtag.

Boländernas vägkrog kommer ha ett öppet kök och ägna sig åt bordsservering. På menyn kommer det bland annat finnas en stående fisk- och skaldjurssoppa.

Boländernas vägkrog kommer ha ett öppet kök och ägna sig åt bordsservering. På menyn kommer det bland annat finnas en stående fisk- och skaldjurssoppa.

Foto: Jonathan Norberg

Ekonomi2023-09-12 20:00

Lokalerna alldeles intill Ikea i Boländerna har stått tomma i snart ett år. Men nu pågår en omfattande renovering. Boländernas vägkrog, som den nya restaurangen heter, ska snart öppna.

– Vi hoppas på slutet av månaden. Det är absolut inte sig likt här inne, vi gör om hela lokalen med ny interiör och helt nya köksmaskiner, säger krögaren Robert Janusev.

Han har flera restauranger bakom sig i Växjö, men gör nu sin första satsning i Uppsala. Anledningen är bland annat familj i stan. Men också Boländerna som område.

– Tanken är delvis att vända sig till alla företag som ligger här. Om man inte är sugen på buffé eller att lägga massa tid på att åka in till centrum ska man kunna komma till oss, förklarar han.

undefined
Robert Janusev har drivit flera restauranger i Växjö. Nu byter han både stad och koncept: "Jag har jobbat med kvällsrestaurang i många år och är inte så sugen på det längre. Det här känns roligt och lite annorlunda".

Läget är inte bara omtalat för sin restaurangverksamhet. År 2017 skedde en dödsskjutning på dåvarande restaurangen Dinos parkering. Den har även sett rekordsnabba ägarbyten, som när förra restaurangen Uno's stängde efter knappt ett år.

– Jag har inte koll på hela historien, men det har hänt saker som man inte vill kopplas ihop med här. Det har också varit några vändor med olika ägare, men det här blir helt nytt. Det är absolut inte bara ett namnbyte, säger Robert Janusev.

På menyn ska det finnas husmanskost och europeisk bistro, med både dagens lunch och mer stående inslag på menyn.

– Men det är lite farligt att kalla det a la carté, då tror vissa det är ett lyxställe. Vi vänder oss till arbetaren och företagaren, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!