I Uppsalas nya stadshus är det snart dags för restaurang Friggas att öppna. Bakom satsningen står Jens Beck, Heléne Beck och Therése Svensson.
– Det känns jätteroligt, vi är superpepp. Nu är det så himla nytt, fint och fräscht så det ska bli kul att forma det, säger Therése Svensson.
Friggas kommer att bestå av en lunchrestaurang, ett kafé och en bistro i stadshusets gamla tryckeri. I bistron finns det även ett bageri.
– Vi tänker att man kan komma dit på morgonkvisten för en cappuccino och en nybakad croissant, och framåt kvällen kan man komma dit och mysa med en charkbricka och ett glas vin, säger Heléne Beck.
Ägarna driver flera restauranger i Stockholm, men Friggas blir den första i Uppsala.
– Vi gillar Uppsala och har sneglat hit ett tag. När vi fick nys om det här tyckte vi att det kändes som ett bra upplägg och så kunde vi skissa fram ett bra koncept, säger Therése.
Planen är att lunchrestaurangen och kafét ska öppna 8 november och bageriet och bistron 25 november.
– Det ska vara trevligt och folkligt. Det är mitt i stan och ska tilltala alla, det ska finnas en prisbild så att alla ska känna att det finns något för dem, säger Jens Beck.
Christoffer Rosén är köksmästare på Friggas och berättar att fokus kommer att ligga på hållbar mat.
– Vi vill använda råvaror som är hållbara, som fisk från bra bestånd, säger han.
Ett annat fokus för restaurangen är värdskapet, som restaurangchef Jennie Skog står för.
– Man ska se gästen, säger hon.