Han tar klassiska svenska rätter och gör dem indiska

Vid Domkyrkan serveras vegansk korv stroganoff med smak av Indien och en falafelwrap kryddad med smaker från Bangladesh. Där står food trucken Curry buddies.

Raihan Jaigirdar började med Curry buddies som en hobby, men sedan växte det.

Raihan Jaigirdar började med Curry buddies som en hobby, men sedan växte det.

Foto: Jennifer Berg Eidebo

Ekonomi2021-12-24 16:00

JORDEN RUNT 

I Uppsala finns flera hundra restauranger, med mat från många av världens kök. I en ny artikelserie träffar vi några av dem.

När Raihan Jaigirdar var yngre såg han McDonalds överallt. Det fick honom att tänka: Varför finns det ingen indisk variant? Där föddes idén till Curry buddies.

– Det började som en hobby, en rolig grej. Men sen märkte vi att det fanns ett intresse, säger Raihan Jaigirdar.

undefined
Raihan Jaigirdar började med Curry buddies som en hobby, men sedan växte det.

Det var 2015, och Jaigirdar jobbade som sjukhuskurator. Men med stöd av sin chef och sin mamma valde han att säga upp sig för att satsa på sin food truck, som serverar vegansk desi-mat; mat från Indien, Bangladesh, Pakistan och Sri Lanka.

– Vi mixar desi med resten av världen. Vi gör vegansk korv stroganoff med desismak, eller desifalafel som smakar lite annorlunda. Vi leker med maten och kan ta en pizza eller en klassisk pastarätt och göra den till vår egen.

2017 var Jaigirdar med om en bilolycka och efter det gick hans föräldrar med i satsningen, vilket har bidragit mycket.

– Utan min familj skulle ingenting av det här ha hänt. Mamma, pappa, lillebror och lillasyster. Alla är inblandade på något sätt.

I dag står Curry buddies vid Domkyrkan, och så har de ett kök. Snart ska Jaigirdar även öppna en restaurang i Stockholm, och om han hittar rätt lokal kan det även bli en restaurang i Uppsala, någonting som har efterfrågats av kunder.

– Vi har bra recensioner, människor tycker om det här, säger Raihan Jaigirdar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!