Hamburgarpionjär startar om: ”Haft trucken på paus”

Frick & Hagberg var en av de första i landet med att sälja hamburgare från en food truck. Nu startar företaget om verksamheten i Uppsala.

Företaget Frick & Hagberg var en av de första i Sverige som började sälja hamburgare från en food truck 2013. Nu startas verksamheten om i Uppsala.

Företaget Frick & Hagberg var en av de första i Sverige som började sälja hamburgare från en food truck 2013. Nu startas verksamheten om i Uppsala.

Foto: Privat

Ekonomi2021-04-14 11:44

Fram till 2013 var det inte tillåtet att sälja mat från parkeringar och liknande från food trucks – något som numera har blivit vanligt. Just 2013 blev Stockholm först i landet med att tillåta konceptet. Frick & Hagberg var med redan då.

– På den tiden var det ett politiskt förankrat försök där vi var med på ett möte i Stadshuset. Det var egentligen Fred’s Food Truck som gjorde att det blev av. Eftersom Hemglassbilarna fick köra tyckte han att man borde få sälja annan mat också, säger Brage Frick som driver Frick & Hagberg.

Efter att ha fortsatt med verksamheten fram till 2016 och senare drivit en traditionell restaurang i Stockholm, som såldes 2018, väljer nu Frick & Hagberg att starta om i Uppsala med en renodlad food truck.

– Jag har haft trucken på paus, men eftersom jag har bott i Uppsala hela tiden så kände jag att det vore kul att göra det igen här, fortsätter Frick.

Affärsidéen är att servera hamburgare av högre kvalitet med bland annat egenmalt krav-kött, hemmagjord majonnäs och skivad Gruyère-ost.

– Jag samarbetar även med Leijon Stenugnsbageri om bröden, säger Brage Frick.

Hur ser du på konkurrensen?

– Det fanns mycket konkurrens i Stockholm också, men alla gillar burgare. Jag respekterar att folk tycker olika, och att vissa vill ha ”fulburgare”, men det är inte så våra är då vi satsar på råvarorna.

 Verksamheten väntas dra i gång under de kommande veckorna. Frick & Hagberg kommer att alternera runt på olika platser i Uppsala.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!