16 februari äger fettisdagen rum och Uppsalas konditorier har redan börjat planera inför den stora bakverkshögtiden.
– Vi kommer börja packa semlor redan klockan fyra på morgonen, säger Raul Nunez, butikschef på Leijon Stenungsbageri & Konditori i Salabacke.
De kommer att behöva ha full bemanning hela dagen. Samtidigt uppmuntrar de sina kunder att förbeställa sina semlor, både för att planeringen ska gå ihop och för att trängsel ska undvikas i butiken.
Raul Nunez är osäker på om pandemin kommer att påverka årets försäljning.
– Kanelbullens dag gick över förväntan. Nu bakar vi på så mycket vi kan så får vi se hur många som dyker upp, säger han.
Under fettisdagen kommer stora delar av Güntherskas försäljning av semlor att ske utomhus.
– Vi kommer vi sätt upp ett tält utanför butiken på hörnet och vid Güntherska kommer vi stå ute i glasmontern, säger Johan Landing, som äger butikerna.
I övrigt kommer förberedelserna vara desamma som vanligt.
– Vi sålde 8 000 semlor förra året och vi hoppas att lika många säljs i år, säger han.
Konditorn Pierre Andersén på Ofvandahls tror också att försäljningen kommer att gå bra då semlor är lätta att köpa och ta med sig hem. Han är dock orolig för att folk inte kommer att respektera restriktionerna när de kommer för att köpa sina bakverk.
– Vissa människor struntar verkligen i coronapandemin och i att hålla avstånd. De lyssnar inte ens när man säger till, säger han.