Hattens Kök öppnades av familjen Kiruk precis innan pandemin bröt ut. Men motgångar till trots så har det ändå gått bra för familjeföretaget. Den nya restaurangen kommer att drivas av sonen Metin och mamma Hatice Kiruk.
– Maten på menyn kommer att bli den största skillnaden. Vi har alltid drömt om att få öppna en restaurang och bjuda på det som vi är allra bäst på, så detta kommer bli en mer personlig restaurang för oss, säger Metin.
Turkiska plockrätter och grillat – både kött och veganska alternativ kommer de att satsa på.
– Allt kommer att vara lagat från grunden. Det finns faktiskt ingen sådan turkisk restaurang i Uppsala så därför känns det extra kul, säger Hatice.
– Men vi kommer även att ha pizza på menyn, tillägger Metin.
Tanken är att det ska finnas både en lunchmeny och en kvällsmeny. Serveringstillstånd har de ordnat, samt senare öppettider.
– Vi kommer att satsa på att hålla öppet till 23 på helgerna iallafall, säger Metin.
Lokalen tillhandahåller även ett flertal parkeringsplatser, vilket familjen anser är viktigt.
– Det kommer att göra det enkelt att besöka restaurangen, samt att det är någorlunda nära stan, säger Metin.
Är det inte lite våghalsigt att öppna en restaurang till mitt i pandemin?
– Absolut, men det har gått rätt bra trots allt så vi kör ändå, säger Metin.
Om allt går vägen så öppnar den nya restaurangen i maj.