De tar över anrika restaurangen: ”Var rätt läge nu”

Nu är det klart vilka som tar över den anrika restaurangen Odinsborg i Gamla Uppsala. Det handlar om krögarduon August Rynefelt och Joakim Karlsson.

Krögarduon August Rynefelt och Joakim Karlsson har tagit över den anrika restaurangen Odinsborg i Gamla Uppsala.

Krögarduon August Rynefelt och Joakim Karlsson har tagit över den anrika restaurangen Odinsborg i Gamla Uppsala.

Foto: UNT-arkiv

Ekonomi2020-11-05 07:03

Den senare driver sedan tidigare krogen Dog Bar i centrala Uppsala. August Rynefelt har en bakgrund på Hamnkrogen Bryggan i Öregrund.

– Vi såg möjligheterna när Odinsborg var till salu och har sneglat lite grann på den här fantastiska fastigheten. Det var rätt läge nu och vi tror på vårt koncept, säger Joakim Karlsson.

De kommande veckorna kommer duon att ta över verksamheten och göra en del förändringar. Inriktningen på maten kommer att bli svensk och europeisk husmanskost. Öppettiderna kommer till att börja med att vara dagtid och helger. Efter nyår hoppas duon också ha öppet på kvällstid.

– Vi kommer även satsa en hel del på festvåningsverksamheten och musikarrangemang samt fortsätta med bröllop, dop och begravningar. Framöver kommer vi även att ha julbord och i sommar siktar vi på att ha grillbufféer och att arrangera en mjödfestival, fortsätter Karlsson.

undefined
Odinsborg, en träbyggnad i fornnordisk stil, började byggas 1899 av Albert Leven.

Sammanlagt är hela restaurangens yta på omkring 800 kvadratmeter fördelat på ett antal olika rum.

– Det här gör att vi närmast har en unik möjlighet att placera gäster i olika rum, säger August Rynefelt.

– Inredningsmässigt vill vi återskapa det lite mer så som det såg ut förr och har tagit hjälp av gamla fotografier, säger Joakim Karlsson.

Odinsborg, är en träbyggnad i fornnordisk stil, med en minst sagt anrik historia. Det var 1899 som Albert Leven började bygga huset nära Kungshögarna i Gamla Uppsala. Ägare till fastigheten är numera Statens fastighetsverk.

Karta: Odinsborg Café & Restaurang
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!