De öppnar ny butik i studentområde

Den obemannade butikskedjan Lifvs Scandinavia har planerat att öppna i Uppsala. Nu står det klart var den första butiken kommer att ligga.

Lifvs Scandinavias vd Bea Garcia utanför företagets första butik i Frösundavik utanför Bålsta.

Lifvs Scandinavias vd Bea Garcia utanför företagets första butik i Frösundavik utanför Bålsta.

Foto: Anders Liljestrand/UNT-arkiv

Ekonomi2019-09-27 18:09

I våras öppnade Lifvs sin första butik i Frösundavik utanför Bålsta. Därefter har Bålstatrakten fått ytterligare en butik i Krägga, dessutom har bolaget fått bygglov för en tredje butik i Bredsand utanför Enköping.

Konceptet går ut på att mindre samhällen, som är för små för större aktörer, ska få tillgång till dagligvaror dygnet runt. Kunden kan själv öppna butiksbyggnaden med hjälp av en nedladdad app och skannar sedan varorna i butiken som kameraövervakad.

Bea Garcia, som är medgrundare och vd på Lifvs, har tidigare berättat att planen varit att även öppna två butiker i Uppsala kommun innan årsskiftet. 

Nu står det klart var den ena av dem kommer att ligga.

Det kommer att bli i studentområdet Green Innovation Park i Ultuna, skriver Fastighetsvärlden. I området ligger bland annat SLU, Sveriges lantbruksuniversitet.

– Vi har tecknat ett avtal med Lifvs, med förbehåll att bygglovet går igenom. Om allt går som det ska öppnar butiken i det fjärde kvartalet, säger Peter Bohman, marknadsområdesdirektör på Akademiska Hus, till Fastighetsvärlden.

Enligt Bohman kan det bli fler Lifvs-butiker i Uppsalas studentområden om det går bra för den nya butiken.

– Det är en spännande och innovativ lösning som är tänkt att komplettera den servering, kiosk och det kafferosteri som finns i dag. Men vi vill först utvärdera hur butiken fungerar i den här miljön innan vi tar ställning till ytterligare etableringar, fortsätter han till Fastighetsvärlden.

Karta: Green Innovation Park
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!