De har öppnat lanthandel i Luthagen

Josefssons lanthandel har öppnat i Luthagen. I lokalen fanns tidigare Karins skafferi.

Veronica Dellestrand äger och driver Josefssons lanthandel i Luthagen tillsammans med sambon Per Josefsson.

Veronica Dellestrand äger och driver Josefssons lanthandel i Luthagen tillsammans med sambon Per Josefsson.

Foto: Cassandra Grönlund/Uppsalatidningen

Ekonomi2019-12-04 21:02

I maj berättade tidningen om att Karins skafferi skulle lägga ned verksamheten efter nära tio år. Sedan en tid tillbaka står det klart att Josefssons lanthandel har tagit över lokalen på Geijersgatan i Luthagen med ett liknande koncept. I början av november öppnade den.

– Vi var kunder hos Karin i flera år och har letat efter en lokal att driva eget i under tolv år. Så när den här lokalen var ute till försäljning slog vi till, säger Veronica Dellestrand som äger och driver butiken tillsammans med sambon Per Josefsson.

Hur har det gått hittills?

– Vi har fått ett fint mottagande. De gamla kunderna från Karins skafferi har hittat hit. De flesta tycker att det roligt att vi har småskaliga varor som är svåra att få tag på. Det finns ett sug från kunderna att veta var produkterna kommer ifrån och vad det är i produkterna. 

Josefssons lanthandel har fokus på just småskaliga och ekologiska råvaror. På hyllorna finns varor från producenter i närområdet samt sådana från övriga Sverige som tidigare inte har nått Uppsalakonsumenterna.

Jag gillar Reko-ringen, men de har missat en kategori människor som inte har Facebook, Swish eller bil, men som vill äta bra mat. Det är både äldre och studenter som jag tänker på. Tanken är att bli lite av en återförsäljare för många av de gårdar och producenter som i dag säljer via Reko och lyfta dem ytterligare.

Framöver finns även planer att utöka med en liten kafédel i butiken.

– Jag kommer att göra pajer och sallader, säger Veronica Dellestrand.

Karta: Geijersgatan 15
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!