– Vi är jättetaggade på att öppna i Uppsala. Vi har varit och tittat på olika kök och restauranger och tänkt åt det hållet i flera år, men det är först nu som det blir verklighet, säger Jens Beck från Bra mat AB, som nu startar Friggas.
Om allt går som planerat kommer den nya restaurangen att slå upp dörrarna den första november i höst.
Enligt Jens Beck, som äger Fraiche catering tillsammans med bland annat sin fru Heléne Beck och verksamhetschefen Therése Svensson, har de stor erfarenhet av att driva lunchrestauranger och catering. De har även en verksamhet där de lagar mat till skolor i Stockholm.
– Vi är ganska breda i vår bas. Friggas kommer att vara en modern restaurang med en varierad meny. Vi lagar alla typer av maträtter, allt från klassisk husmanskost till modernare rätter, säger Jens Beck.
Deras vision för Friggas är att bli Uppsalas centrala trivselpunkt och den nya mötespunkten i staden. Utöver restaurangen kommer det att finnas ett kafé och i det gamla kommuntryckeriet en trappa ner kommer de även att öppna en bistro, en butik och ett bageri.
– Konceptet kommer att täcka hela dagen, säger Jens Beck.
De kommer att ha öppet alla dagar i veckan och planerar att anställa tolv till femton personer.
– Vi har påbörjat rekryteringen och har redan fått in trevliga spontanansökningar. Det känns kul att komma till Uppsala, säger Jens Beck.