Blev varslad – satsar på foodtruck med Gottsundarecept

Coronapandemin har slagit hårt mot restaurangbranschen. Den varslade kocken Kim Eklund tog saken i egna händer och öppnade en foodtruck.

Uppsalabon Kim Eklund har öppnat foodtrucken Kims food tillsammans med barndomsvännen från Gottsunda, Ali Pakohi.

Uppsalabon Kim Eklund har öppnat foodtrucken Kims food tillsammans med barndomsvännen från Gottsunda, Ali Pakohi.

Foto: Privat

Ekonomi2020-09-15 20:00

Personal inom hotell- och restaurangverksamhet är de som har drabbats hårdast av varsel under coronapandemin. Enligt Arbetsförmedlingens senaste siffror handlar det om så många som 18 844 i hela landet.

En av dem är Uppsalabon Kim Eklund som fram tills krisen var köksmästare på en lokal restaurang, men i stället för att vänta på bättre tider bestämde han sig för att satsa på eget tillsammans med delägaren och barndomsvännen Ali Pakohi.

– Restaurangbranschen är så ostabil just nu och när jag blev varslad kände jag att det var rätt med en foodtruck där det finns mycket framtid under de här omständigheterna, säger Kim Eklund som tidigare bland annat drivit Brasserie Hallman i Kåbo.

40-åringen är uppväxt i Gottsunda och det är därifrån han hämtar inspiration till menyn på Kims food som foodtrucken heter.

– Det finns mycket bra saker i Gottsunda, som att man får lära sig att smaka på all världens mat. Det vill jag bjuda på här där basen alltid är ett pitabröd. Det kommer vara olika nationaliteter varje vecka. Vi åker jorden runt, alla länder kommer provas, säger Kim Eklund.

Foodtrucken som står i Librobäck, tisdag till lördag, öppnade för en vecka sedan.

– Vi har fått riktigt bra respons och det rullar på bra så här långt, säger han.

Konkurrensen med andra lunchrestauranger i området är inte särskilt stor, även om Dylan's BBQ Spot finns i närheten.

– Därför kändes det här som en bra plats. Arbetarna måste ha någonstans att handla mat, säger Kim Eklund.

Karta: Söderforsgatan 18
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!