I slutet av oktober tog Anna-Karin Eriksson över restaurang Palazzo på Skarholmen, i huset från 1927.
– Jag har alltid drömt om att ha en egen restaurang eller ett kafé. När det här kom upp på kartan kände jag att jag inte kunde tacka nej. Skaris är en gammal pärla och jag kände att nu är det dags, säger hon.
Tidigare har det serverats pizza och kebab på Palazzo, men Anna-Karin har många planer för att förändra restaurangen och har redan gjort om menyn. Pizzan finns kvar, men nu serveras även plankstek och oxfilé och i framtiden är planen att bredda menyn ytterligare. Restaurangens inredning ska även den göras om, och redan nu har rutiga dukar bytts ut mot ett temat svart och guld.
– Vi gör små saker varje dag nu för att förbättra och förgylla. Vi har börjat smått med att byta ut dukar och upplägg, det ska kännas lyxigt när man kommer in hit, lite guldkant på vardagen.
Anna-Karin har länge haft ett stort bakintresse och var finalist i Hela Sverige bakar 2018. Några av hennes bakverk serveras redan på restaurangen, men bakningen kommer att få ta mer plats efter årsskiftet.
– I början av nästa år kommer vi att börja med brunch, sedan ska vi börja med afternoon tea så småningom. Då kommer min bakning ta mer plats.
En favoritsak med Palazzo är läget, berättar Anna-Karin.
– Det finns ingen restaurang i hela Uppsala som har den här utsikten, den är magisk.
Men läget innebär också svårigheter, det är en bit från stan och bussarna stannar inte i direkt anslutning till restaurangen som de har gjort förr. I området finns även flera privata bryggor, men Anna-Karin hoppas på att få till en gästbrygga vid restaurangen i framtiden.
Sedan Anna-Karin tog över restaurangen har hon fått positiv respons från kunderna.
– De säger att nu är gamla Skaris tillbaka.
I nuläget håller Palazzo öppet fredagar, lördagar och söndagar för runt 80 sittande gäster, men under sommaren är planen att hålla öppet varje dag. Det finns även en festlokal på platsen där man arrangerar allt från bröllop till julbord.
– Jag vill bara vara här hela tiden, jag vill inte åka härifrån. Det är som mitt andra hem.
Hur känns det att vara igång?
– Det känns fantastiskt, det är en dröm som har gått i uppfyllelse, säger Anna-Karin Eriksson.