Uppsala kan få nytt restaurangkvarter

Det finns planer på att bygga en foodmarket med minirestauranger och barer i ett av Boländernas få bevarade industrikvarter.

Foto:

Ekonomi, näringsliv & finans2018-02-01 12:32

Efter att Martina delikatesser nu har flyttat till sin nya butik bredvid Decathlon, så står deras gamla lokal tom på Bolandsgatan 9.

Men alla som arbetar i området och andra som vistas här kommer troligtvis inte att bli utan lunchställen i framtiden. Fastighetsägaren Bolandsfastigheter AB har nämligen nya och större planer för hela kvarteret.

– Ja, vi tittar just nu på vad som kan göras för att lyfta hela kvarteret i hörnan vid Bolandsgatan 9. Tanken är att försöka lyfta fram de fina industribyggnaderna i tegel, samt gårdsytan bakom, och skapa en foodmarket med flera olika minirestauranger och barer, säger Fredrik Lindberg, vd på Bolandsfastigheter AB.

Han har nyligen varit i Höganäs och i danska Århus för att titta på hur en foodmarket i Uppsala skulle kunna byggas upp.

– Det jag såg i Århus var mycket fint, något sådant tror jag att man skulle kunna få till i Boländerna också. Det handlar om flera minirestauranger i samma område, inte en foodcourt, utan små restauranger som kanske delar på sittplatser eller barer inomhus och utomhus, säger Fredrik Lindberg.

I dag är det ont om lunchrestauranger, men gott om arbetsplatser i denna del av Boländerna.

Är det till lunchgästerna i området ni i sådana fall kommer vända er?

– Ja, men även till dem som går och åker mellan främre Boländerna och handelsplatsen i Boländerna. Det är alltid ett flöde av trafik förbi kvarteret på dagtid. Samtidigt hoppas vi att en foodmarket skulle kunna locka hit folk på kvällar och helger, säger Fredrik Lindberg.

Bolandsfastigheter AB äger också andra hus i Boländerna som troligtvis kommer att byggas om eller byggas till framöver.

– Vi äger även fastigheter i främre Boländerna, det vill säga det område som ligger närmare Juvelen och stationen, och där kan det bli fler kontorsarbetsplatser framöver, säger Fredrik Lindberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!