Kontakten med företagsinkubatorn Gyeonggi Center for CreativeEconomy & Innovation togs när Camitz var i staden i fjol och gjorden en presentation efter att tidningen "Money Today" skrivit om UIC. Efter det har tech-bolag från Sydkorea varit i Sverige vid ett par tillfällen. Före sommaren kom sedan en fråga om inte Michael Camitz ville komma till Seoul och träffa startup-bolag som var intresserade av den nordiska marknaden.
– Det finns många spännande hårdvarubolag här. Vad vi kan erbjuda är förståelse och marknadsanalys, hur man närmar sig olika marknadssegment, säger Michael Camitz.
– De är jätteduktiga på tech, men sämre på marknadsföring.
Anledningen är att många kommer från stora konglomerat och är ovana med utmaningarna att driva mindre företag. Men regeringen i Sydkorea satsar hårt. Michael Camitz berättar om ett område stort som Silicon Valley, "Pangyotech city" som byggts upp på cirka fem år och att det är tydligt att de vill satsa mer per capita på företagsamhet.
Samarbetet med företagsinkubatorn ger naturligtvis även fördelar för Uppsalaföretag som är intresserade av att etablera sig i Asien.
– Sydkorea kan vara en bra marknad att börja med. Det är lättare än att försöka börja i Kina, där marknaden förstås är jättestor, men det är lätt att komma fel. De av våra startups som vill satsa i Asien måste vara mogna, säger Michael Camitz.
Ytterligare fördelar med samarbetet är UIC får ett ännu bättre internationellt nätverk. Den sydkoreanska kopplingen ger i förlängningen även kontakter i Japan, Thailand och flera andra asiatiska länder.
Något förvånande säger han att exempelvis app-utvecklare med rätta kan snegla på den koreanska marknaden. Mobilanvändningen är närmast allomfattande, från att boka biljetter till att göra företagspresentationer.
– Kan man utveckla smarta appar så finns det en jättemarknad här.