Semmelvarianten gör sommarsuccé

Februaribakelsen går hem hos Uppsalaborna även under sommarmånaderna. Det menar butiken som bakat den så kallade sommarsemlan.

Arkiv. Den klassiska semlan har fått en somrig utmanare.

Arkiv. Den klassiska semlan har fått en somrig utmanare.

Foto: PONTUS LUNDAHL / TT /

Ekonomi, näringsliv & finans2017-08-21 15:54

De senaste åren har konditorier och bagerier runt om i landet tagit ut svängarna kring den klassiska semlan. Varianter som semmelwrap, saffranssemla, semmeltårta, maränglan och semmel-smoothien har avlöst varandra. Citygross i Boländerna har valt ta med den populära bakelsen in i värmen och därför skapat sommarsemlan.

– Jäklar vad vi sålt semlor. Det har varit en succé, konstaterar butikschefen Stefan Öhgren.

Förra året testades innovationen för första gången och responsen bäddade för en fortsättning även i år.

– Sedan en tid tillbaka så säljer man egentligen semlor hela vintern, därför ville vi testa att ha kvar den även under sommaren, säger Stefan Öhgren.

Namnet är inte det enda som skiljer bakverket från den klassiska semlan. Den somriga versionen spritsas med en grädde som blandats med hallonmousse.

Vad har det varit för reaktioner?

– Jag hade nog förväntat mig att någon skulle ha en synpunkt på att vi var fel ute, men det har varit tvärtom. Det har bara varit roliga kommentarer. Det är knepigare med julpyntet, säger Stefan Öhgren.

Hur var det med julpyntet?

– Är man för tidig med det så är det ganska många som reagerar. Men allt sådant börjar suddas ut mer och mer. Se bara på bokrean som blir längre och längre. Det är på gott och ont, jag uppskattar traditionerna men om efterfrågan finns så vill vi ju bemöta den.

Sommarsemmla i år – kan vi vänta oss en julsemla till vintern?

– Vi är öppna för allt, men i nuläget finns det inga planer för det, säger Stefan Öhgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!