Det är fortsatt ruskigt tätt i toppen när det gäller Uppsalas finare restauranger. Förra året skiljde det två poäng mellan ettan och tvåan. Och i år är det bara en ynka poäng som skiljer toppduon åt. Villa Anna högst upp och Dryck och Mat sniffandes bakom.
– Vi känner oss stolta och glada! Framförallt över att våra förändringar på Villa Anna tagits emot positivt av både gäster och mateliten, säger krögaren Rafael Löfstedt.
800 krogar har White guide testat sig igenom inför släppet av årets upplaga – och 600 av dem har lyckats ta sig in i guideboken. Nio av de utvalda är från Uppsala. Topp tre består av Villa Anna på 75 poäng, Dryck och Mat på 74 poäng och Hambergs Fisk på 64 poäng. Som mest kan en restaurang få 100 poäng.
Kolla gärna in UNT:s krogkarta som samlar recensionerna från de senaste två åren i kartform. Här hittar du UNT:s krogkarta.
Uppsala hade två nykomlingar i år, utöver Dryck och Mat (förra året var samma ägares numera nedlagda krog Dryck med) så lyckades också Svenssonskoncernens Frenchi, som ligger i Rådhuset vid Stora Torget, ta sig in på listan. De nådde en femteplats med sina 61 poäng.
Läs mer: Här är årets hederspristagare i UNT:s krogpris Guldkajan
Ser man till vilka restauranger som är bäst i Sverige just nu så anser guiden att årets bästa restaurang är Stockholmskrogen Esperanto, som drivs av Sayan Isaksson. Näst bäst är Magnus Nilssons krog Fäviken i Jämtland och på tredje plats hittar man Gastrologik i Stockholm.
Läs mer: Här är hela listan med White guides betyg på Upplands krogar