Sedan 2008 driver Daniel Wärnmark Restaurang Heat i Boländerna – ett lunchhak med fokus på högklassig svensk husmanskost. Konceptet har tagits väl emot av Uppsalas lunchgäster och på måndag slår en andra restaurang, Heat Akademiska, upp portarna.
– Förhoppningen är att det ska bli ett lika bra ställe som det vi har i Boländerna och att gästen ska vara lika nöjd varje gång, säger Daniel Wärnmark.
Det är Blå Korsets lokaler som har fått ett ansiktslyft när Heat flyttat in och kommer att drivas i samarbete med MODIS. Restaurangen har 400 sittplatser och kommer att erbjuda en buffé, men även lunch att ta med och catering. Menyn är snarlik den som erbjuds i Boländerna.
– Vi har så nöjda gäster på Restaurang Heat, så det känns väldigt kul att få visa vad vi kan även på Akademiska. Lokalerna har fräschats upp och man kommer att märka att det finns ett nytänk, säger Daniel Wärnmark.
Till hösten lanseras även ett nytt koncept som kommer att underlätta för den som vill köpa mat att ta med.
– Det kommer att bli superbra för gästen. Det lovar jag, men mer än så vill jag inte avslöja än.