Ny vÀgkrog slÄr upp dörrarna

PÄ onsdagen öppnade MorgongÄvas nya restaurang, My Kök & Bar vid UppsalavÀgen. Redan den första timmen hade man en hel del matgÀster.

Krögarparet Aydin och GĂŒlbiyaz Cifci kunde rĂ€kna med Ă„tskilliga matgĂ€ster redan första dagen. Till höger projektledare för bygget av nya restaurangen Per Hanold.

Krögarparet Aydin och GĂŒlbiyaz Cifci kunde rĂ€kna med Ă„tskilliga matgĂ€ster redan första dagen. Till höger projektledare för bygget av nya restaurangen Per Hanold.

Foto: Hans Lundgren

Ekonomi, nÀringsliv & finans2015-09-09 20:39

– Jag har bra rykte, allting i den hĂ€r branschen hĂ€nger pĂ„ det, sĂ€ger GĂŒlbiyas Cifci som driver matstĂ€llet tillsammans med sin fru Aydin Cifci och fem anstĂ€llda.

HÀr fanns tidigare en mack. Den har byggts om och ut. Restaurangen kan nu ta emot 100 gÀster, jÀmfört med 50 pÄ gamla stÀllet i Centrumhuset. FrÄn riksvÀgen Àr det enkelt att svÀnga in pÄ stora p-ytor. Till vÄren skall en utomhusservering byggas.

– Vi har a lĂĄ carte, grillmeny, turkiskt och grekiskt. Vi Ă€gnar oss Ă€ven Ă„t catering, bröllopsmat och julbord, sĂ€ger GĂŒlbiyaz Cifki.

Prislappen för bygget Àr cirka fyra miljoner kronor. Om- och tillbyggnaden inleddes i december föra Äret. Ett tiotal olika entreprenörer och 40-talet hantverkare har varit engagerade.

– Samtliga Ă€r lokala, sĂ€ger projektledaren Per Hanold frĂ„n Vittinge.

NÄgon formell invigning Àgde inte rum igÄr.

– Men det kommer. Vi tĂ€nker bland annat satsa pĂ„ en trubadur vid det tillfĂ€llet, sĂ€ger GĂŒlbiyas Cifki.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!