Ny vägkrog slår upp dörrarna

På onsdagen öppnade Morgongåvas nya restaurang, My Kök & Bar vid Uppsalavägen. Redan den första timmen hade man en hel del matgäster.

Krögarparet Aydin och Gülbiyaz Cifci kunde räkna med åtskilliga matgäster redan första dagen. Till höger projektledare för bygget av nya restaurangen Per Hanold.

Krögarparet Aydin och Gülbiyaz Cifci kunde räkna med åtskilliga matgäster redan första dagen. Till höger projektledare för bygget av nya restaurangen Per Hanold.

Foto: Hans Lundgren

Ekonomi, näringsliv & finans2015-09-09 20:39

– Jag har bra rykte, allting i den här branschen hänger på det, säger Gülbiyas Cifci som driver matstället tillsammans med sin fru Aydin Cifci och fem anställda.

Här fanns tidigare en mack. Den har byggts om och ut. Restaurangen kan nu ta emot 100 gäster, jämfört med 50 på gamla stället i Centrumhuset. Från riksvägen är det enkelt att svänga in på stora p-ytor. Till våren skall en utomhusservering byggas.

– Vi har a lá carte, grillmeny, turkiskt och grekiskt. Vi ägnar oss även åt catering, bröllopsmat och julbord, säger Gülbiyaz Cifki.

Prislappen för bygget är cirka fyra miljoner kronor. Om- och tillbyggnaden inleddes i december föra året. Ett tiotal olika entreprenörer och 40-talet hantverkare har varit engagerade.

– Samtliga är lokala, säger projektledaren Per Hanold från Vittinge.

Någon formell invigning ägde inte rum igår.

– Men det kommer. Vi tänker bland annat satsa på en trubadur vid det tillfället, säger Gülbiyas Cifki.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!