Du blev tidigt något av en kvinnlig förebild i restaurangbranschen lokalt. Är det stor skillnad idag jämfört med då om man ser till jämställdheten?
- Utvecklingen går snabbt framåt i branschen. I dag ser vi fler och fler kvinnliga kockar i tävlingssammanhang, på tv och i media överlag, så visst är det skillnad från när jag började i branschen i mitten på 80-talet, och det är bra.
Du har mött både motgång och medgång som företagare. Dina bästa råd till andra som vill testa att driva eget?
- Att det är tufft att driva eget företag är helt klart, du behöver lägga mycket tid och energi på verksamheten. Därför är det viktigt att hitta sin grej. Det där som hjärtat brinner för. För mig är det mat och människor!
Vad är det roligaste med att vara entreprenör?
- Att driva och leda utveckling av ett företag är fantastiskt roligt, att se teamet växa och utveckla koncept så det passar en marknad som är i ständig förändring är otroligt lärorikt och kreativt. Utmaningen är en del av det roliga.
Just mat är din nisch. Vad tror du är framtiden här när det gäller företagande och concept?
- Det är en mycket intressant fråga. Vårt beteende kring hur vi äter och vad vi väljer ändras snabbt i dessa dagar. Lunchen ska vara näringsriktig och lättillgänglig, fler väljer en lättare lunch på sående fot medan vi senare på dagen oftare väljer att spendera tid på restauranger och kaféer. AW och AT är ett par begrepp som växer och medvetenheten om vad vi äter och vart råvarorna kommer ifrån ökar och spelar roll. De koncept/företag som snabbt kan ställa om och anpassa sig efter publikens önskemål kommer att lyckas.
Du firar 20 år med en stor fest. Varför?
- Fest och event är det roligaste jag vet så för mig känns det mycket naturligt att fira när firman fyller 20 år!
Vad som händer här näst?
- Vi har just startat Slottet, café, konferens och festvåning på Uppsala Slott där vi i samverkan med Konstmuséet erbjuder en skön miljö där mat och kultur möts. I det korta perspektivet är det snart dags för julsäsong som för oss är en kul och intensiv tid, i ett längre perspektiv jobbar vi på alla fronter med att utveckla våra olika koncept, lunchrestauranger, catering- och event samt färsk färdigmat till livsmedelsbutiker. Allt för att möta framtidens gäster…Jag själv kommer snart att ha fullt upp med årets juryarbete i tävlingen Årets Kock, ett lärorikt och inspirerande uppdrag som jag har.
Sen kommer jag med fortsätta skapa menyer med våra lokala råvaror och använda kryddor och smaker från från hela världens skafferi. Jag gillar att resa och inspireras av andras matkulturer.
Fakta Cajsas Kök
Omsättning: 35 miljoner
Antal anställda:35