Hej då Oasia – nu öppnar Noia

Med en dödsannons på Facebook säger ägarna nu adjö till Oasia (2006–2016) och nu satsar de på att utveckla konceptet under det nya namnet Noia.

Oasia går i graven.

Oasia går i graven.

Foto:

Ekonomi, näringsliv & finans2016-08-11 11:26

När Oasia öppnade igen med nya ägare i början av året kom yogan in i verksamheten och den följer med till Noia.

– Yogan har fungerat bra, den är ett udda och roligt inslag i helheten, säger Linda Elfving Bovin, som driver restaurangen tillsammans med maken Glenn Bovin.

Man behåller också det klassiska Oasiagreppet med smårätter. Men man vill bli tydligare i sin matprofil med nordiska råvaror och en inriktning framför allt mot det japanska köket. Jens Eriksson, som tagit hem OS-guld i Stockholm Culinary team, blir kökschef och Marcus Berger och Andreas Croon blir souschefs.

– Med det köksteam som kommer in så är det klart att nivån på maten kommer att påverkas i positiv riktning. Vi känner väl själva att det har varit svajigt under våren, säger Linda Elfving Bovin.

Enligt Linda Elfving Bovin kommer man att känna igen en del saker från Oasia, men att man nu låter det gamla gå i graven.

– Det är många som har en relation till Oasia, men den bilden är alldeles för splittrad, framför allt med det vi vill gå in och göra. Vi gjorde dödsannonsen med all respekt för dem som varit inblandade i Oasia på något sätt.

Premiären för Noia blir officiellt 1 september, men redan nästa vecka öppnar man för frukost, lunch och yoga och veckan efter smygöppnar bardelen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!