Han driver populär kolgrill

På kort tid har grillvagnen ”Hasan Grillmaster”på Vaksala torg blivit en av stans mest välbesökta. ”Det är superroligt att det blivit så populärt”, säger ägaren Hasan Özcan.

Hasan Özcan saknade smakerna och kryddningen från det turkiska köket och bestämde sig för att starta Uppsalas första kolgrill.

Hasan Özcan saknade smakerna och kryddningen från det turkiska köket och bestämde sig för att starta Uppsalas första kolgrill.

Foto: Anna-Mikaela Wass

Ekonomi, näringsliv & finans2019-07-25 21:05

Solen gassar på Vaksala torg. Inne i grillvagnen står Hasan Özcan iklädd kockkläder och tilllagar köttfärsspett över glödande kol.

– Jag saknade smakerna och kryddningen från det turkiska köket och såg att det inte fanns någon kolgrill i Uppsala. Jag var arbetslös och tyckte det var värt ett försök att prova något som jag brinner för, berättar han.

Hasan öppnade sin verksamhet ”Hasan Grillmaster” i januari 2019 och allt har gått över förväntan. På kvällarna ringlar sig köerna långa utanför hans food truck, och goda vitsord sprids i sociala medier som drar än mer kunder.

Hasan Özcan började arbeta i kök redan som 13-åring. I 20 år arbetade han som kock i Turkiet och i Sverige har han drivit café i Bollnäs.

Han har redan många stamkunder och flera dyker upp när tidningen är på besök. Ett gäng med killar säger att ”Hasan Grillmaster” har stans bästa kebab.

– Folk är kräsna nu för tiden och vill ha bra mat. Konkurrensen är hård och det sprids om det är god mat. Hasan har det och så är han alltid glad. Vi går hit nästan varje dag.

För Hasan är kunderna mycket viktiga.

– De är som min familj. Jag blir glad inombords när jag ser att de äter och blir glada, säger han samtidigt som han toppar tre stora bröd med tomatsallad. Sen lägger han på två stora grillade spett gjorda av lamm- och nötfärs och häller på vitlöks- och chilisås innan han rullar ihop de turkiska grillwrapsen.

– Jag använder bara färska råvaror. Tanken är att du ska kunna äta bra mat på 15 minuter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!