”De äldre orkar inte gå”

Boende på Ramund trygghetsboende tar sig inte längre in till stan. Detta på grund av indragna busshållplatser. Det menar Maj-Britt Andersson, vårdbiträde på boendet.

22 juli 2019 17:17

Det är två indragna hållplatser för busslinje 9 på Wallingatan och Sverkerskolan som uppges försvåra för de boende. Där finns äldre, psykiskt sjuka samt personer med funktionshinder.

– De kan ta sig till hållplatserna, men orkar inte gå längre än så, säger Maj-Britt Andersson.

Hon tycker att det är konstigt att hållplatserna är indragna då inget arbete tycks pågå på platsen. När UNT besöker området går det inte att se att någon arbetar där.

Det är vanligt att hållplatser dras in under perioder på grund av markarbete.

På UL/Upplands lokaltrafik bekräftas att inga bussar stannar på hållplatserna fram till 18 augusti. Men UL:s kommunikatör Nikodemus Kyhlén berättar att det även inom UL finns en uppfattning att arbetet är klart.

Varför öppnas inte hållplatserna?

– Vanligtvis får vi klartecken av kommunen eller entreprenören om att arbetet är färdigt, vi har inte fått något klartecken, säger Kyhlén.

På kommunen kommenterar Roger Lindström saken. Han har inte arbetat med frågan men tittar på ärendet när UNT ringer.

– Enligt uppgifterna jag har här så har Vattenfall arbetat med fjärrvärme i området och de skulle varit klara med femte och sista fasen i söndags, säger han.

Brukar kommunen ge klartecken när arbetet är klart?

– Det vanliga är att Vattenfall eller den entreprenör som gjort jobbet meddelar detta, säger Lindström.

UNT har sökt Vattenfall.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Ekholm