Nytt koncept vid Bresse krog

Även i år kommer Nordic Camping själv att driva krogen vid Bredsandsbadet, men nu med ett nytt koncept.

Ghanem Nazeh sommarjobbar för andra året vid Bredsands camping. ”Det är ett roligt jobb och viktigt för mej att träffa folk och öva på svenska språket" säger Ghanem.

Ghanem Nazeh sommarjobbar för andra året vid Bredsands camping. ”Det är ett roligt jobb och viktigt för mej att träffa folk och öva på svenska språket" säger Ghanem.

Foto: Maria Hedenlund

Bredsand2019-05-02 20:50

Förra året genomgick restaurangdelen och receptionen vid campingen i Bredsand en omfattande renovering och öppnade därför sent på säsongen. Tidigare år har arrendatorer drivit restaurangen sommartid men från förra året driver Nordic Camping den själv.

– Vi driver allt fler restauranger i egen regi vid våra campinganläggningar. I år startar vi ett nytt Bistrokoncept med en gemensam meny vid alla våra restauranger, så besökarna känner igen sig när de kommer till oss, säger Mikael Wåhlund, operativ chef vid Nordic Camping i Sverige.

Tolv personer räknar man med att anställa under sommarsäsongen. De flesta tjänsterna är redan tillsatta men för den som är intresserad kan det ändå löna sig att lämna in en intresseanmälan.

– Vi har haft många sökanden och det är roligt. Men det kan bli avhopp på sommarjobben, så man kan anmäla sitt intresse ändå, säger Inger Jansson, platschef vid Bredsands camping.

En av sommarjobbarna som redan börjat är Ghanem Nazeh som arbetar här för andra året. Han sköter receptionen med bokningar av campingplatser och stugor. Förra året gick eller cyklade han till jobbet i Bredsand, i år är han lycklig innehavare av ett körkort och kan ta bil. Vintertid jobbar han på lager i Bro.

– Det är roligt att jobba här. Man får träffa mycket människor och det är viktigt för mej eftersom jag vill träna på svenska språket, säger Ghanem som kom till Sverige från Irak för tre år sedan.

Senast veckan före midsommar räknar man med att öppna restaurangen som brukar vara ett populärt utflyktsmål bland Enköpingsbor.

Badgästerna är de stora kunder, campinggästerna har egna kök.

– Men vi styrs mycket av vädret. Torkan och eldningsförbudet förra året blev positivt för oss eftersom ingen kunde grilla, säger Inger Jansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om