På grässträngen mitt i Ringgatan kommer en man gående med bilnyckeln i högsta hugg.
– Det är underbart med lönnarna, på våren när det blommar i gräset och på hösten när löven blir gyllene och solen står lågt och gör långa skuggor, säger han poetiskt.
Han ska till Gränby centrum och handla men tar sig tid att stanna och prata. "Great" svarar han på frågan hur det är att bo på Ringgatan. Han kommer från Storbritannien, heter Edward Graham Lewis och har bott tio år i en ovanligt stor lägenhet i ett rosa hus.
– Jag har ofta undrat varför det heter Ringgatan. Det är en aveny med träd, som bryts vid rondellen. Det är underligt, gatan byter skepnad, säger han.
Från sin lägenhet på fjärde våningen har han bästa utsikten över Den tionde skorstenen i Tegnérparken, av konstnären Jan Svenungsson. Edward Graham Lewis verkar road över uppståndelsen konstverket väckte när det skulle uppföras. Själv gillar han skorstenen.
I Tegnérparken har byggföretaget JM sommarfest och bortanför parken byggs en ny skola där Tiundaskolan revs. I korsningen med Börjegatan finns ett litet affärshörn med restaurang, blomsterhandel och hudvårdssalong. Och så banken, som har brett ut sig i det nedlagda och av många saknade konditori Savoy. Här finns också en Coopbutik – stans dyraste enligt dem som bor här.
Bakom en grön tvåvåningslänga i trä står Ingrid Eiritz i rabatten.
– Timjan, rosmarin, citronmeliss, oregano, rabblar hon entusiastiskt.
Hon har alltid drömt om ett kryddland.
Ingrid Eiritz bor med sin man och deras svarta storpudel högst upp med snedtak.
– Ringgatan är en jättefin gata. Jag gillar esplanaden och lönnarna. Vi har just fått nya grannar som har spanat in det här huset länge, säger hon.
Området är attraktivt. Priserna har gått upp mycket på senare år.
En pensionerad länsantikvarie kommer på cykel. Karl-Johan Eklund presenterar sin röda katt Dexter och släpper in oss och katten i radhuset som han köpte 1976 för 350 000 kronor.
– Det var kolossalt mycket pengar och räntorna var höga, säger han.
70-talshusen i trä byggdes i samma anda som den gamla rivna kåkbebyggelsen. Karl-Johan Eklund tycker att det är märkligt med så låg bebyggelse så centralt. Men nu är det andra tider.
– Det finns planer på att riva Coop och bygga ett femvåningshus där, säger han.
Vilka bor på Ringgatan?
– Det är absolut inte något Kåbo, men här bor lite professorer, tjänstemän och akademiker. Många är pensionärer nu, svarar Karl-Johan Eklund.
Han gör den kvalificerade gissningen att gatan heter Ringgatan för att den var avslutningen på stan.