Mer med rabarber

Just nu är vi mitt i säsongen för rabarber. Bostadsbloggaren Kerstin Danielsson ger tips, inspirerade av den syrliga plantan. Glasflaskorna med rabarbersaft blir ännu sötare med färgglada papper och fina snören.

Foto:

Bostads- & stadsplaneringsfrågor2010-03-25 10:10
Mmm rabarber. Till vårens ankomst är de efterlängtade knoppar som sticker upp ur jorden. Den rabarber-ivriga sätter hinken över för att kunna skörda så tidigt som möjligt. Med ett färgspektrum som sträcker sig från ljusgrönt till kallrosa och djupt vinrött är rabarbern välkommen i mer än bara kakformen. Prova att sticka ner stjälkarna i en blombukett, gjuta betong på de stora bladen och gör rabarbersaften extra söt med fina etiketter till glasflaskorna.

Beständiga blad. Att gjuta rabarberblad är inte svårt. Allt du behöver är finbetong, vatten, en hink, något att röra med och förstås ett rabarberblad. Blanda betong och vatten till en gröt. Lägg rabarberbladet med undersidan och bladnerverna uppåt. Bred på betong över hela bladet. Lägg eventuellt en plastpåse över bladet, så att det inte härdar för snabbt. När betongen är hård, dra loss bladet. Klart!

Sötare saft. Öppna hyllor ger ett luftigt och lantligt intryck i köket. Där kan man förvara alla charmiga burkar, flaskor och fina köksredskap som man använder dagligdags och som ger köket liv. Men för att göra de gamla glasflaskorna med rabarbersaft ännu sötare kan man använda färgglada papper och fina snören att göra egna etiketter av.

Rabarber upp och ner. Här en vårig bukett med vit påsklilja, rosa hyacint (doftar gott i hela rummet), alliumlök som inte slagit ut ännu, päronkvistar med blommor och så rosa rabarberstjälkar upp och nervända i buketten. Rabarbern är otroligt dekorativ, tänk bara som stora knippen mitt på det dukade bordet. För att inte tala om hur fint man kan göra med högresta rabarberblommor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!