Husdrömmen för många ligger inte så långt från Simbadet i Österbybruk. Det är ett jättehus med spaanläggning, stort garage och med utrymme för en yogastudio som vuxit fram på den drygt 2 000 kvadratmeterstora tomten. Totalt är byggnaderna på 700 kvadratmeter.
Bygget av ett av Sveriges första och säkert också ett av de största plustimmerhusen i landet är en snackis i Österbybruk, och drar husintresserade från Uppsala med omnejd.
– När stockarna kom och vi började resa huset väckte det förundran, säger Reine Bergslo.
LÄS MER: Svensken renoverar allt mer - har vi blivit fartblinda?
LÄS MER: Hemma hos! De har storslagen utsikt över Uppsala
LÄS MER: Här är Uppsalas dyraste bostäder
Han har byggt timmerhus i fjällen tidigare och det var när timmermännen från Leksand hörde av sig och lite på skämt frågade när han skulle bygga ett timmerhus för permanentboende som det såddes ett frö.
Reine Bergslo gick hem på kammaren och skissade, skrev en önskelista vad huset skulle innehålla, satte ett pris och stämde möte med timmermännen i Avesta. Det blev affär, och efter 10 000 mantimmar var huset inflyttningsklart julen 2015.
På önskelistan stod bland annat att huset skulle byggas så miljövänligt som möjligt och bli ett så kallat plushus, det vill säga producera mer energi än vad det gör av med. Så kommer det att bli när solpanelerna är på plats på den del av garagetaket som vetter åt söder. Redan i dag finns bergvärme installerad, liksom en stor, mantlad täljstenskamin med ett vattensystem som förser andra delar av huset med värme.
För att producera egen el och värme och få till ett överskott gäller det att behålla så mycket energi som möjligt. Timmerhusets väggar och grund har byggts så att kylan inte kan ledas vidare in i bostaden. Det resulterar i att huset får ett lågt så kallat u-värde, vilket innebär ett högre motstånd mot överföring av kyla och större isolationsförmåga.
När allt är på plats ska familjen kunna sälja överskottsel till sitt elbolag och köpa tillbaka en del när solen inte ger lika mycket energi. Överskottet, ja, det ska gå till en elbil som finns på inköpslistan.
Huset har gjort och gör ett stort intryck på besökare. Enligt Reine Bergslo finns det undersökningar som visar att de som bor i timmerhus mår bättre.
– Vi har haft vänner som har kommit hit som inte har velat gå hem. De har förälskat sig i lugnet härinne. Ibland har det slutat med att min fru och jag åkt i väg för att uträtta ärenden medans vänner stannat kvar.
Det tog ungefär fem gånger så lång tid att få timmerhuset färdigt jämfört med ett vanligt hus, eller husen kanske man ska säga. För eftersom timret torkar och sjunker ihop har det krävts två skal skilda från varandra och mängder med speciallösningar. Det fanns till exempel inte lister att täcka gliporna som bildas när huset blir lägre, så Reine Bergslo fick skapa egna taklister av bakar som blir över vid timmersågning.
Det är en varm och ombonad känsla som infinner sig i huset, där golvvärmen från det kilsågade furuplanket mjukar upp frusna tår.
– Nu njuter vi av det här, säger Reine Bergslo.
Och det finns det fler som gör och kan göra länge. Hålls taket efter kan timmerhuset på höjden stå i 500 år.
– Så lång livslängd har nog inte grannhusen här, säger Reine Bergslo och lägger ännu en miljöaspekt till sitt timrade plushus.