Om du i alla fall redan har kirskål i trädgården, passa på att använda den. Kirskål är både nyttigt och riktigt gott i till exempel en paj. Använd den i stället för spenat tillsammans med ost och/eller skinka, salami eller bacon.
Pajskal:
- 100 gram smör
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl
- 3 msk kallt vatten
Fyllning:
- 3 ägg
- 2 dl mjölk
- 2 vitlöksklyftor
- 1 l späda kirskålsblad
- 1 pkt bacon
- 2 dl riven västerbottenost
- Nymald svartpeppar
Gör så här: Nyp ihop ingredienserna till pajskalet och tryck ut i en form. Grädda i 200 grader cirka 10 minuter. Skölj kirskålen noga och koka den ett par minuter. Klipp bacon i små bitar och fräs i en stekpanna, pressa i vitlök och låt fräsa tillsammans en stund. Häll av kirskålen och lägg den i stekpannan, fräs allt tillsammans en stund.
Lägg kirskålsfräset i pajskalet, strö över ost. Vispa ihop ägg och mjölk, häll äggblandningen över fyllningen. Peppra efter smak. Grädda pajen cirka 30 minuter eller tills äggstanningen stannat och pajen fått fin färg.