På övervåningen på Sockenmuseet i Björklinge hittar man i dag Greta Gustafssons frisersalong.
I dag är det inga som kommer dit för att få håret klippt. Men man kan få en inblick i hur det såg ut inne på en friserssalong i 1940-talets Sverige.
– Tidigare när salongen låg inne i samhället var det lite av en mötesplats för folk här i Björklinge. Många är de som fått sitt hår permanentat eller klippt av Greta, berättar Christine Holmgren som är engagerad i Björklinge Hembygdsförenings museigrupp.
På lördagen var ett hundratal personer på plats hos Björklinge Hembygdsförening som stod värd för Upplands fornminnesförening och hembygdsförbunds årsmöte.
Förutom traditionella stämmoärenden bjöds deltagarna på guidade turer i museet och Björklinge kyrka där släkten Horns bårtäcke från 1600-talet finns bevarat.
Museet ligger i den gamla ladugården. I dag finns det cirka 2 500 föremål i museets samlingar som lockar ett tusental besökare varje år.
– Vi har genom åren samlat in föremål med koppling till Björklingebygden då vi tycker det är viktigt att värna och förvalta våra historia och visa upp vår hembygd för en bred allmänhet, säger Lennart Eriksson, ordförande i hembygdsföreningen.
Museet är ett viktigt nav i verksamheten.
– När vi började arbeta med museifrågan drog en kvinna som heter Gun Wallström ett tungt last och har stor del i att det blev verklighet. Men det är även många andra människor som varit med och bidragit till vår verksamhet, förklarar Lennart Eriksson.
Förutom en fast utställning har man olika temautställningar på museet.
– Vi har haft en utställning om mat från 1800-talet och nu har vi en om de expansiva åren mellan 1900 och 1969 i Björklinge. Det är viktigt att det regelbundet händer nya saker på ett museum och att man lyfter fram olika delar av samlingarna, förklarar Christine Holmgren.
Förutom museet är föreläsningar, träffar liksom utåtriktad verksamhet mot skolan viktiga delar.
– Vi har haft elever från lågstadiet här som fått pröva på hur det var att gå i skolan längre tillbaka. Vi har även haft elever från årskurs åtta här som vi pratat om Björklinge och samhällsutveckling med, förklarar Lennart Eriksson.
Den lokala idrottsklubben SK Iron har en egen avdelning på museet.
– Enligt uppgift ska klubben ha döpts efter märket på en fotboll, berättar Johan Gabriel Borgenstierna, tidigare ordförande i hembygdsföreningen.