360-bloggarna lyfter fram Upplands småorter

Anna-Karin Hagman bor i Björklinge och är en av UNT:s 360-bloggare.
Anna-Karin Hagman bor i Björklinge och är en av UNT:s 360-bloggare.

UNT:s nya satsning på 360-bloggar är ett sätt att låta Upplänningar lyfta fram Upplands småorter.

Björklinge 11 september 2019 16:30

Nyligen har UNT lanserat sin del av demokratiprojektet 360. Ett sätt att låta lokalbor lyfta fram platser i länet. Så kallade "vita fläckar" på mediakartan, som UNT och andra lokalmedier inte lika ofta rapporterar ifrån.

– Tanken är att det här ska göras av ortsborna själva. De som har bäst koll på sin egen bygd. Idéerna kommer från medverkarna i projektet och ska ses som mer av ett blogginlägg än en vanlig nyhetsartikel, säger Mattias Sjöberg, coach för 360-projektet i Uppland.

Upplänningarna som deltar får en journalistisk genomgång. Blogginläggen skiljer sig från UNT:s vanliga rapportering, men har krav på sig att vara faktaenliga och oberoende.

Vilka är våra 360-bloggare?

– De är allt från 18 till 70 år. Det är personer som är studerande, pensionerade och arbetande. Det de har gemensamt är att de vill lyfta fram det lokala, säger Mattias Sjöberg.

En av bloggarna är Anna-Karin Hagman. Hon bor tillsammans med man och två barn i Björklinge. Till vardags jobbar hon som kundrådgivare och på fritiden engagerar hon sig i hockeylaget SK Iron.

– Jag tyckte det här verkade vara en rolig grej att få lära sig. Jag gillar utmaningar och jag tror det finns mycket i Björklinge som folk inte känner till, säger hon.

Vad kommer du att skriva om?

– Jag är intresserad av ungdomsaktiviteter, så det blir nog mycket sport. Men även om intressanta personligheter och annat som är trevligt även för stadsbor att få veta, säger Anna-Karin Hagman.

360-bloggarna hittar du på unt.se, som underkategori till "nyheter".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa