Den 8 september slår dörrarna upp för allmänheten. Då kommer den 1200 kvadratmeter stora lokalen på Vaksalagatan 10 i Uppsala stå klara för att ta emot gästerna. Men när UNT nöje är på besök får man använda gott om fantasi för att se det framför sig i den betonggråa lokalen som 25 hantverkare just nu arbetar för fullt i. Krögaren Rafael Löfstedt gör dock sitt bästa för att beskriva i detalj vad som väntar. Det märks minst sagt att han är exhalterad över sitt nya upptåg i Kroguppsala.
Tillsammans med sina parhästar från hotellet och restaurangen Villa Anna, Markus och Linn Arkevid, har han som mål att skapa en ny mötesplats för Uppsalaborna
– Vi kommer att ha öppet sju dagar i veckan från lunch till sen kväll , säger Rafael Löfstedt
LÄS OCKSÅ: "Nya krogen Nubben satsar"
Från början var det tänkt att det skulle ha blivit tre separata krogar.
– Vi har planerat i cirka fyra år. Och kollat på massor av lokaler. Grillen tänkte vi först öppna i Slottskällan, (huset som ligger intill Birger Jarl), och vi har kikat på Åhlénshuset, lokalen där Skopunkten ligger, Kvarnen och många andra ställen, säger Rafael Löfstedt. Men när vi fick tag på den här lokalen bestämde vi oss för att ha allt på ett och samma ställe.
La Parilla kommer att bestå av tre delar plus festvåning. Precis innanför entrén från Vaksalagatan blir det en New York-inspirerad deli med försäljning av kött och charkprodukter, udda olivoljor, lunchlådor med mera. Intill den ligger den tio meter långa pintxos- och tapasbaren San Sebastian.
– Pintxos är ett spanskt namn för spett eller sticka, det är lite som tapas, som snacks eller svenska kanapéer fast större, säger Rafael Löfstedt.
Och längst in i lokalen kommer den del som kallas "Grillen" att ligga. Med inspiration från Argentina ska man servera rejäla köttbitar med gott om tillbehör som gästerna sedan kan välja mellan vid bordet. Borden har till och med gjorts extra stora för att rymma allt.
Är det något du är extra glad över?
– Hängmörningsrummet för köttet med glasvägg så gästerna kan se in, vinrummet som kommer att ligga mitt i lokalen och så vår stora grill förstås.