Diem ekonomibyrå i Enköping startades 2005 av tre kvinnor som kände att de ville driva ett eget företag. Tre år senare anslöt Inger Torstensson som delägare och då var tanken att de inte skulle anställa fler, men det blev annorlunda. I dag har företaget 19 anställda, samtliga kvinnor.

– Det är inget medvetet val. Jag vet egentligen inte varför det har blivit så. Vi skulle gärna ha med några män här också, men när vi har haft annonser ute så har det inte varit några män som sökt, säger Inger Torstensson.

Företaget är på god väg i sin digitaliseringsresa och har gjort stora omställningar för att möta kraven på både lång och kort sikt.

Artikelbild

| Diem utsågs tidigare i höst till Årets revisionsbyrå i Sverige. Delägare från vänster: Karin Haeger, Inger Torstensson och Elisabeth Ohlström.

– Vi står starkt rustade inför framtiden. Vi har bytt system och har rätt plattform som gör att vi kan erbjuda tjänster som är mycket smidigare. Och då kan vi också erbjuda mer rådgivning, säger Inger Torstensson.

Diem jobbar mycket med den personliga kontakten. Man finns bland annat med i företagsnätverket Relation Enköping, Enköpingskontakten och olika frukostmöten.

– Folk ser att vi syns och vi försöker ta tillvara på det personliga med Enköping där man hjälper varandra.

Byrån har kunder från i stort sett alla branscher, men främst finns kundkretsen inom konsult-, bygg- och hantverksbranschen. Diem jobbar med allt som rör ekonomi, det kan till exempel handla om rådgivning, skatte­planering, löner, redovisning och bokföring.

Artikelbild

| Att endast kvinnor jobbar på Diem ekonomibyrå är ingen medveten strategi. ”Vi skulle gärna med några män här också”, säger Inger Torstensson. I förgrunden delägarna Elisabeth Ohlström, Karin Haeger och Inger Torstensson.

– Vi har exempelvis fyra anställda som är specialiserade på löner. Hos vissa företag gör vi hela delen med lön, bokföring och årsredovisning, medan andra bara har lönedelen hos oss. Det är många som efterfrågar den tjänsten, säger Inger Torstensson.

Tidigare i år blev företaget nominerade till Årets auktoriserade byrå av bransch­organet SRF, Sveriges redovisningsförbund. Och i finalen på Wallmans salonger i Stockholm fick man kliva upp på pallen som nummer ett.

– Det blev vi jätteglada för, det var en stor grej, säger Inger Torstensson som menar att framtiden ser ljus ut för företaget.

– Vi har kundförfrågningar hela tiden. Mycket handlar om att företagen mer och mer vill göra det som de är bra på, och då lejer de bort den här tjänsten kring ekonomi och exempelvis löner. Vi ser ingen nedgång över­huvudtaget.

– Sedan satsar vi mycket på vår egen kompetens­utveckling. Vi låter vår personal vara väldigt delaktiga i företagets process och det är mycket tack vare det som det har gått så bra, säger Inger Torstensson.