Håbos nya oppositionsråd på halvtid har fått en namnskylt bredvid sin dörr till vänster om kommundirektören, men är ännu inte sökbar på dataskärmen i Kontaktcenters självbetjäning.
Situationen är ny, både för honom och för Håbo kommun.
För dig som regelbundet läser den här tidningen kom det inte som någon överraskning att nyvalde riksdagsledamoten Michael Rubbestad vid decembermötet i Håbofullmäktige valdes som ett andra oppositionsråd på halvtid, vid sidan av Agneta Hägglund (S) och Liselotte Grahn Elg (M) som är kommunala heltidspolitiker.
För det får han nästan 100 000 kronor i månaden, 66 900 i arvode från riksdagen och 32 200 kronor, 50 procent av inkomstbasbeloppet, från Håbo kommun.
Rubbestad hade redan i valrörelsen aviserat att han inte tänkte lämna kommunpolitiken, även om han skulle bli invald i riksdagen.
Veckan före jul hade riksmedierna hittat till Håbo och Rubbestads dubbla arvode blev en riksnyhet.
Ångrar du nu att du tog uppdraget här i Håbo också?
– Nej. Det hade varit ett svek mot väljarna. Hade en enda i den lokala fullmäktigegruppen sagt nej så hade jag avstått, men vi var eniga om att det är jag som i dagsläget, utifrån min tidigare erfarenhet av lokalpolitiken, är bäst lämpad att axla rollen som oppositionsråd.
Han säger att han hade räknat med en del lokal kritik, men intresset utifrån har varit större än han trodde.
Men kan du förstå kritiken?
– Det är ju summan jag tjänar som politiker, inte hur mycket jag arbetar, som en del kan vara kritiska till. Men det är inte ovanligt att jobba mycket. Jag har två förtroendeuppdrag utan fasta arbetstider och räknar med att arbeta mer än 150 procent, säger Michael Rubbestad.
Är det en rimlig arbetsbelastning? Hur länge orkar du ha dubbla uppdrag?
– Det vet jag inte. Det är klart att det inte är långsiktigt hållbart, men just nu är det den bästa lösningen.
Måndagar och fredagar tänker han jobba hemma i Bålsta, tisdagar och torsdagar i riksdagen. Onsdagen delas mellan uppdragen i Rubbestads kalender.
Vilka blir dina huvudfrågor i riksdagsarbetet?
– Jag sitter i utbildningsutskottet och ska främst arbeta med frågor om förskolan, annan pedagogisk omsorg och studiestöd. Jag har ambition att besöka alla förskolor, kanske inte alla i Uppsala men i övriga länet, säger han.
Viktigaste frågan i Håbo?
– Hur vi bygger och utvecklar kommunen, Håbo ska växa men med sans och balans och helst inte med hus mer än två våningar.