Service och mat på rätt köl

Vid patrullens sommarbesök svajade det lite väl både köket och servicen men det fanns ändå flera guldkorn som en förhoppning om att det handlade om inköringsproblem.

Foto: Sven-Olof Ahlgren

Återbesöket 2014-12-192014-12-19 07:00

Den här gången väljer patrullen ur en meny som gjord för långa mörka kvällar. Och det börjar det bra med bräserad gris­kind, 90 kronor, som serveras med friterad lök och en len jordärtskockspuré som en finstämd citruston. Den inkokta rödingen med dillmajonnäs, picklad gurka och krondill, 95 kronor, hade också varit en perfekt liten start om den inte hade serverats kylskåpskall.

Patrullen duckar för planksteken bland huvudrätterna och väljer i stället kryddstekt renrostbiff, 295 kronor, med tryffelpotatispuré, sidfläsk champinjoner och viltsky. En klockren vinterrätt med trygga smaker även om moset gärna hade fått vara varmare. Torskryggen, 235 kronor, är inte heller dum. Den serveras med rotfrukter, bondbönor och en härligt smörig hummerbuljong.

Borta är den mer än lovligt långa väntan mellan rätterna. Den barnsliga delen av patrullen väljer att avsluta med marängsviss, 85 kronor, och blir inte besviken. Den serveras varvad i en liten burk och är både snygg och smaskig. Även friterat äpple (75 kronor) med den perfekta sötsaltsyrliga kombinationen av rosmarinkola, stekt havre och yoghurtglass ger lycka.

Skarholmen, som nu i helgen avslutar sina julbordsveckor, har styrt upp skutan. Mätta och glada höjer Citys Krogpatrull betyget för både mat och service.

Skarholmen

Kontakt: Skarholmsvägen 1  018–324330  www.skarholmenuppsala.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!