Vad Steak handlar om torde vara tydligt men ögnar man igenom förrättsmenyn är det svårt att fatta att man hamnat på just ett Steakhouse. De friterade och amerikanskinspirerade inslagen är borta. I stället finns bland annat en hygglig löjrom med smetana och citronmarmelad (160 kr) som känns som en flirt med Edenbergs-tiden, och ett spett med spänstiga skaldjur (115 kr).
Konceptet klarnar dock betydligt när det är dags för huvudrätt. Här frossas det i styckningsdetaljer och ursprungsländer. 250 g rostlock från Black Angus från USA (280 kr), är himmel för karnivorer, även om gästens önskemål om stekgrad inte efterfrågas. De nattbakade bbq-glaserade ribsen (175 kr) känns däremot tyvärr inte särskilt långbakade. Köttet faller inte från benet som man skulle önska och glacen har en lite syrlig touch som inte är särskilt tilltalande.
Alla grillrätter serveras med rödvinssås, bearnaise, sallad och pommes frites, alla klanderfria och av standardtyp.
Efterrättsmenyn känns chosefri med en sympatisk prissättning. Ris- och limepannkakor med kokossorbet, kolasås och rostade cashewnötter (75 kr) blir ett lite väl mäktigt avslut på måltiden men pannkakorna är frasiga och har en intensiv kokossmak. Carrotcake sundae (75 kr), morotskaka, cream cheese-glass och morotsrippel blir något av en jämntjock besvikelse. Mer syra och ett knaprigt tillbehör hade suttit fint.
Att Steak kan grilla kött råder det ingen tvekan om, därför kvarstår betyget, men de kunde gärna få ha lite mer tryck bakom sitt koncept och låta det prägla hela menyn.