Hallonmojito på mörk rom
Sockerlag
Limejuice
Färsk mynta
Hallon
Mörk rom
Krossad is
Sodavatten
Gör såhär:
1. Plocka myntablad och ge dem en klapp för att förstärka smaken. Lägg i glaset.
2. Häll i tre centiliter limejuice, två centiliter sockerlag och en handfull hallon.
3. Muddla och häll sedan i fem centiliter mörk rom.
4. Tillsätt krossad is upp till ungefär halva glaset, rör runt så myntan och hallonen inte ligger kvar i botten.
5. Lägg i mer krossad is och toppa med sodavatten.
6. Garnera med hallon och mynta.
Variant på Gin sour med rabarber och vanilj
Sockerlag smaksatt med rabarber och vanilj
Gör såhär:
1. Lägg 70 procent socker och 30 procent vatten i en kastrull. Förslagsvis 160 gram vatten och 250 gram socker.
2. Hacka en rabarberstjälk och lägg i kastrullen tillsammans med en vaniljstång.
3. Koka på medelhögvärme tills rabarbern är mjuk.
4. Sila bort rabarbern från lagen. Köttet går att använda till marmelad.
Citronjuice
Gin
Is
Rabarber till garnering
Gör såhär:
1. Ta fram en shaker. Eller hitta något som rymmer både ingredienserna samt is och som går att skaka.
2. Häll i två centiliter sockerlag, tre centiliter citronjuice och fem centiliter gin i shakern.
3. Lägg sist is och skaka sedan.
4. Sila upp drinken i ett fint glas och lägg i is.
5. Dekorera med en strimla rabarber.
Dill or no dill
Muddlade hjortron
Citronjuice
Sockerlag
Akvavit
Dill till garnering
Gör såhär.
1. Ta fram en shaker. Eller hitta något som rymmer både ingredienserna samt is och som går att skaka.
2. Häll i två skedar muddlade hjortron, två centiliter sockerlag, tre centiliter citronjuice och fem centiliter akvavit i shakern.
3. Lägg i is och skaka sedan.
4. Sila upp drinken i ett rocks glas och lägg i is.
5. Dekorera med dill och en sked muddlade hjortron.