Snabbare nyheter – premiär för UNT:s nya app

Den lokala journalistiken står i centrum när UNT moderniserar sin sajt och app.

Förbättring för läsarna. UNT:s chefredaktör Kalle Sandhammar är glad över UNT:s nya sajt och appar.

Förbättring för läsarna. UNT:s chefredaktör Kalle Sandhammar är glad över UNT:s nya sajt och appar.

Foto: Cassandra Grönlund

Nyheter2020-05-13 08:15

NTM-koncernen, som Upsala Nya Tidning är en del av, har arbetat intensivt de senaste månaderna med att utveckla helt nya nyhetssajter och appar. Målet är att det ska vara så enkelt som möjligt att ta del av de senaste nyheterna. 

– Det känns roligt! Vårt enda uppdrag är ju den tillförlitliga närvarande journalistiken i vårt område, och då är det förstås viktigt att både sajt och vår nya nyhetsapp är snabb och användarvänlig, säger Kalle Sandhammar, chefredaktör, vd och ansvarig utgivare på UNT.

Han har tillsammans med tidningens kundcenter tät kontakt med många läsare och där fångas åsikter om både journalistik och tidningen i övrigt upp.

– Läsarnas synpunkter har legat till grund när vi har utvecklat den nya sajten och appen. Målet har varit att snabba upp och förenkla, och inloggningen för prenumeranter är nu mer snäll mot användaren, säger Kalle Sandhammar.

En tjänst som växer i popularitet är e-tidningen, som nu får en helt egen, mer läsvänlig app. Utöver det får nyhetssajten en modernare och tydligare design samt också flera nya funktioner. En nyhet är till exempel att läsaren själv kommer att ha en möjlighet att anpassa sitt eget nyhetsflöde.

– Många läsare har specialintressen som de vill följa särskilt. En del vill läsa allt om sport, andra inte. Den nya appen ger helt nya möjligheter till personligt urval för den som så önskar. Men självklart kan man också ta del av tidningens flöde som det är, förklarar Kalle Sandhammar.

Det är ett omfattande utvecklingsarbete som ligger bakom förändringen.

– Målet har varit att förenkla i alla delar. Tekniken ska underlätta så att vi kan lägga maximalt med kraft på vårt huvuduppdrag – den lokala journalistiken, säger Kalle Sandhammar.

Inte minst snabbheten är viktig i sammanhanget.

– I hastiga nyhetsskeenden är snabbhet en viktig kvalitet. Vi ska fort kunna få ut både text, foto och rörliga bilder. Läsarna ska känna att sajten är snabbladdad, och därför har onödiga funktioner plockats bort, säger Kalle Sandhammar.

Den nya sajten funkar på alla skärmar och lanserades tillsammans med den omgjorda nyhetsappen och e-tidningsappen den 13:e maj. 

– Det har varit en annorlunda vår rent nyhetsmässigt, där efterfrågan på tillförlitlig information har varit större än någonsin. Vi har haft ett enormt tryck på unt.se och utifrån det känns det bra att ge läsarna en riktigt bra miljö där de kan ta del av sin lokala journalistik, avslutar Kalle Sandhammar.

Så laddar du ner nya UNT

Apparna fungerar för både Iphone och Android, och är gratis att ladda ned i AppStore och Googe Play.

Du som redan har nyhetsappen uppdaterar befintlig app, sedan är det bara att börja ta del av nyheterna.

E-tidningen (en digital och blädderbar kopia av papperstidningen) hittar du numera i en egen app, med bättre läsbarhet. Sök på "UNT" i AppStore eller Google Play.

Papperstidningsprenumeranter läsar allt vårt digitala innehåll utan extra kostnad.

Dags att prova? https://pren.unt.se/bli-prenumerant

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!