Restaurangägaren anlitade torpeder - döms

En restaurangägare som trakasserats en längre tid döms för att ha anlitat torpeder som hämnd.

Hamngatan, Sigtuna.

Hamngatan, Sigtuna.

Foto: Jeanina Santiago

Nyheter2019-10-01 07:00

Tidningen har tidigare skrivit om misshandeln som ägde rum på Hamngatan i Sigtuna i juni 2019. Två yngre män slog en 34-årig Sigtunabo blodig. Polisen spårade upp de två förövarna och stoppade deras bil vid påfarten till E4. Bilen var fylld med blodiga verktyg.    

Bakgrunden är att 34-åringen tidigare misshandlat och hotat restaurangägaren och dennes fru, vilket tidningen tidigare skrivit om. I augusti dömdes mannen för olaga hot, misshandel, skadegörelse, ofredande och ringa narkotikabrott. Påföljden blev skyddstillsyn. Konflikten med 34-åringen ska ha pågått i två år.

Till polisen har krogägaren bland annat sagt att han var upprörd över situationen och tyckte inte att han fick någon hjälp av rättsväsendet. Han ska ha sagt någonting i stil med att om 34-åringen "inte låses in så skulle han ta saken i egna händer”. Restaurangägaren fick till slut nog och anlitade två män.

Krogägaren döms nu för anstiftan till grov misshandel, medan de två yngre männen döms för grov misshandel. Alla tre fick två års fängelse. De ska också betala 22 500 kronor i skadestånd till 34-åringen.

Karta: Hamngatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!