Öppnar stor restaurang – mitt i krisen: "Sämsta tiden"

Den 10 juli slogs portarna upp till Brasserie 21 på idrottsarenan Studenternas IP. Men starten gick trögare än väntat.

Lovisa och Lotta Triller utanför Brasserie 21, företagets senaste tillskott i restaurangfamiljen.

Lovisa och Lotta Triller utanför Brasserie 21, företagets senaste tillskott i restaurangfamiljen.

Foto: Ida Lindhagen

Nyheter2020-07-20 20:01

– Vi är vana att det är mer folk när vi öppnar, säger Lotta Triller, på Triller mat och bröd som i höstas vann upphandlingen av restaurangen.

Kanske beror det på grushögar och byggstaket på området mellan restaurangen och Stadsträdgården.

– Det ser ut som en byggarbetsplats, säger Lovisa Triller.

UNT har berättat hur coronakrisen slagit hårt mot uppsalaföretaget. Trots att cateringen, som har en bärande roll i verksamheten, är i det närmaste stängd ville företaget öppna restaurangen på Studenternas IP så fort som möjligt.

– Det är den absolut sämsta tiden med corona och semester. Men vi tänkte att den är stor och coronavänlig, så vi ville igång, säger Lotta Triller och fortsätter.

– Men det är klart att det är lite läskigt med alla kostnader och personal. Man får tänka till ordentligt.

Restaurangen tar totalt cirka 380 gäster inne, ute och på takterassen. Gästerna kan välja bland lättare rätter eller mer avancerad varm mat – eller bara ta en fika. I augusti öppnar de lunchrestaurang.

– Vi får känna oss för. Det är en ny restaurang, nytt läge. Det kanske var bra med en mjukstart trots allt. Nu hinner vi jobba in oss, säger Lotta Triller.

Och namnet då? Det är bestämt av Idrottsfastigheter och starkt kopplat till platsen. Den 21 mars 1909 invigdes nämligen Studenternas IP.

– 1909 var upptaget så vi fick Brasserie 23 mars. Men jag sa att det låter inte bra. Då blev det Brasserie 23 tills de kom på att invigningen var den 21 och de fick ändra, berättar Lotta Triller.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!