Corona gav tid för öl – nu startar vännerna bryggeri

Nu har Knivstaborna fått både ett nytt bryggeri och ett ölhak att gå till om lördagarna – faktiskt tack vare coronapandemin.

Tommy Ebbeståhl och Joakim Tallnäs utgör två tredjedelar av öltillverkaren Rowdy Bunch Brewery. Här värmer de malt som ska bli en blåbärsöl.

Tommy Ebbeståhl och Joakim Tallnäs utgör två tredjedelar av öltillverkaren Rowdy Bunch Brewery. Här värmer de malt som ska bli en blåbärsöl.

Foto: Ida Lindhagen

Nyheter2020-07-23 20:02

Att låna både bryggeri och puben i anslutning till bryggeriet, en så kallad bryggeripub eller tap room, visade sig vara ett lyckodrag för trion bakom den nya öltillverkaren i Knivsta.

Tommy Ebbeståhl, Robin Marsh och Joakim Tallnäs är den "stökiga hopen" bakom namnet Rowdy Bunch Brewery. Nu håller de som bäst på att starta upp ett företag kring ölmärket som tidigare var en hobby. Men det hade inte blivit av om det inte vore för coronapandemin och lånet av Daniel Ceder och Beer Monkeys lokaler.

– Daniels mamma brukar sköta maten när han har öppet i sitt tap room, men när coronan kom kunde hon inte. Då undrade han om vi kunde hjälpa till.

Efter att de jobbat ihop under våren bad Daniel Ceder trion att ta hand om lördagarna.

– Det är en fantastisk möjlighet, säger Tommy Ebbeståhl.

De har alla tre heltidsjobb, men har under våren blivit tvungna att gå ner i tid i olika grad.

– Jag jobbar i resebranschen och har fått gå ner 80 procent. Det här var ett perfekt tillfälle för mig att kunna prioritera ölbryggningen och få träffa lite folk, säger Tommy Ebbeståhl.

Trion har bryggt ihop i fyra år och lånat Beer Monkeys utrustning, men det krävdes en pandemi och ett direkt erbjudande för att de skulle våga ta steget till att starta företag.

– Vi har ju sagt länge att vi borde starta ett bryggeri, så det blev en spark i baken, säger Joakim Tallnäs.

– Men det är nog ett långt steg att sluta våra heltidsjobb, säger Joakim Tallnäs.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!