"Personlighet viktigare än erfarenhet"

Stordalens rekryteringsturné fortsätter. Av 1200 sökande är 288 kvar.

Rekryteringsturnénförsta dag i Märsta lockade mängder av sökande.

Rekryteringsturnénförsta dag i Märsta lockade mängder av sökande.

Foto: Rasmus Lindahl

Arlanda2019-10-26 16:55

Tidningen har tidigare skrivit om hotellmagnaten Petter Stordalens rekryteringsturné till det nya storhotellet Comfort Hotel Arlanda Airport, en rekryteringsturné som har orsakat anstormning av arbetssökande i Uppsala, Märsta och Kista under oktober månad. 

Innan turnén inleddes fanns 1200 ansökningar. Av dessa kom 700 på intervju och nu är 288 kvar som går vidare till runda två på söndag på Arlanda. 

– Vi ska ha lite gruppövningar och gruppintervjuer, där de sökande får visa hur de jobbar och vem man är, säger Jostein Rajala, direktör på Comfort Hotel Arlanda. 

Han utvecklar.

– Erfarenhet är inte lika viktigt som personlighet. Vi letar efter varma personligheter som gillar att umgås med människor och har en förmåga att få människor att slappna av och känna sig välkomna. Vi kan lära människor att plocka disk och system för att checka in och ut, men just personligheten är väldigt viktig. 

Efter söndagens omgång går de sökande vidare till runda tre som innebär en personlig intervju. Rekryteringen ska vara klar i mitten av november. Hotellet öppnar den 1 februari, men fyra veckor innan öppning samlas de nyanställda för att i tre dagar lära känna varandra och företaget. Efter det sker en upplärningsfas. Totalt ska 70 personer anställas till housekeeping, frukost, disk och bar-reception. 

Comfort Hotel räknas som en budgetkedja. Omsättningsmålet för Comfort Hotel Arlanda Airport är 130 miljoner kronor, räknat mellan februari och december. 

Petter Stordalen och Jostein Rajala.
Petter Stordalen och Jostein Rajala.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!