Ensamma granar söker julklappar

Under fredagen startar årets julklappsinsamling på Arlanda. Alla som vill bidra kan lägga en klapp under granen.

Så här såg det ut förra året under en av granarna på Arlanda.

Så här såg det ut förra året under en av granarna på Arlanda.

Foto: Pressbild

Arlanda2019-11-28 07:00

Julkampanjen som kallas “Ensam julgran söker klappar” arrangeras av stiftelsen Trygga Barnen och Fryshuset. Alla julklappar och gåvokort skänker de till utsatta barn och ungdomar.

I Sigtuna kommun deltar i år Clarion Hotel Arlanda Airport, Quality Airport Hotel Arlanda och Turistbyrån i Sigtuna stad.

– Vi är otroligt rörda över engagemanget. Många av de barn och unga vi är i kontakt med känner en stor oro inför jul. Tack vare samarbetet har vi möjlighet att fylla barnens jul med massa glädje och hopp! säger Olivia Trygg Larsen, generalsekretare på Trygga Barnen som startades 2010 av Olivia Trygg och hennes mamma Agneta Trygg.

På båda hotellen och i turistbyrån kommer det att finnas granar redo för insamlingen. Förra året lades hela 1100 julklappar under granarna.

– Som alltid känns den här julklappsinsamlingen väldigt bra i hjärtat. Det är åttonde året och jag längtar tills jag får se barnens glädje, när vi delar ut julklapparna på Trygga Barnens julevent, säger Lisa Hägglund, på Clarion Hotel Arlanda Airport.

Den som vill skänka något kan enligt arrangörerna gärna tänka på att det ska vara något som ett barn vill ha, inte bara något som barnet behöver.

”Det får gärna vara en upplevelse. En biocheck eller presentkort är väldigt uppskattat och passar barn i alla åldrar.” skriver de i ett pressmeddelande. Det går också att köpa gåvokort som går till Trygga barnens barnaktiviteter.

Julklapparna kan lämnas in till och med 15 december. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!