Chauffören Angelica följs av hundratusentals

Angelica Larsson är lastbilschauffören från Älvkarleby vars sociala medier fullkomligt har exploderat de senaste åren.

På sin Youtube-kanal visar Angelica Larsson bland annat hur hon fixar olika saker med lastbilen.

På sin Youtube-kanal visar Angelica Larsson bland annat hur hon fixar olika saker med lastbilen.

Foto: Privat

Älvkarleby kommun2019-10-19 21:02

Angelica Larsson, 29 år har gjort sig känd som lastbilschaufför världen över. Varje dag följer drygt 330 000 människor hennes liv på hennes olika sociala medier. Hon har de senaste åren figurerat i medier i USA, Kanada, Bulgarien, England, Turkiet och Rumänien. 

Trots att Angelica har skapat ett helt varumärke kring sin identitet som lastbilschaufför behöver hon återkommande bevisa sig själv.
– Det är många i andra länder som inte tror på att jag som tjej är lastbilschaufför. Jag måste ta fram bilder som bevis för att de ska tro på mig.

Angelica började med sina sociala medier år 2009 men fokuserade på träning då hennes mål var att tävla i bikinifitness. År 2014 ändrade hon fokus till lastbilar och märkte hur följarantalet ökade.
– Människor tyckte att det var jättehäftigt att en tjej körde lastbil, säger hon.

Efter att medverkat i en lastbilskalender i Kanada började även andra länder skriva om Angelica, hon blev omnämnd som ”världens sexigaste lastbilschaufför” och "världens snyggaste lastbilschaufför från Sverige”.

Angelica tar upp mobilen och visar bilder från olika tidningsartiklar.
– Mina följare började skicka bilder till mig från tidningar i olika länder. Den här var från Turkiet, den här från Holland, den här från Kanada… säger hon medan hon skrollar igenom bilderna.

Varje dag jobbar Angelica med att människor ska se hennes kompetens och inte bara fokusera på det yttre.
– Det finns många fördomar om mig, att jag är för snygg för att kunna köra lastbil. Jag har jag valt att tona ner den delen och istället vara ”en tjej som kan”, jag behöver ingen hjälp utan jag kan själv.

Kändisskapet har även en annan baksida, hatet. För några år sedan startades ett hatkonto på Instagram mot Angelica. Trots detta har hon aldrig övervägt att ändra sig eller att sluta med sina sociala medier.
– Jag vet vem jag är och vad jag kan.

Angelica får kontinuerligt erbjudanden om att medverka olika tv-program. Bland annat har hon fått en förfrågan av en stor svensk tv-kanal om att medverka i en av deras framtida satsningar.
– Jag vet inte om jag vill, jag är egentligen ganska blyg och tillbakadragen som person, säger hon.

När jag frågar Angelica om vad som driver henne genom hatkommentarer, fördomar och långa dagar svarar hon snabbt.
– Det är så himla roligt att köra, det är varierande och mycket nytt hela tiden – det är min drivkraft.

”Jag tycker att det är roligt att köra bil och lyssna på musik, därför utbildade jag mig till lastbilschaufför från början”, säger Angelica Larsson.
”Jag tycker att det är roligt att köra bil och lyssna på musik, därför utbildade jag mig till lastbilschaufför från början”, säger Angelica Larsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!