Annonssamarbete med Mäklarsamfundet

”Vi ställer inte in – vi ställer om”

ANNONS. Annorlunda tider kräver annorlunda grepp. Med kreativa metoder och en flexibel inställning löser Svensk Fastighetsförmedling i Uppsala bostadsvisningar via livelänk och mäklarmöten i trädgården. På behörigt avstånd.

Native 14 maj 2020 13:07
Detta är ett annonssamarbete.

Är coronakrisen lika med dödläge för den privata bostadsmarknaden? Tvärtom, om du frågar Andreas Lindqvist, på Svensk Fastighetsförmedling i Uppsala. 
   – Människor vill och behöver flytta oavsett om det är coronatider eller inte, men självklart påverkas även vi av läget just nu. Det vi framförallt vill förmedla i dessa tider är att vi inte ställer in någonting, men vi ställer om för att anpassa oss till det som händer.
   Det är en hel del såväl rutiner som förhållningssätt som förändrats hos Svensk Fastighetsförmedling med anledning av det rådande covid-19-läget.
   – Vi är extra kreativa och flexibla när det gäller olika lösningar för i synnerhet visningar. Öppna visningar för större grupper genomförs inte alls i nuläget. Istället har vi bokade visningar för mindre grupper eller privata visningar för enskilda. Man kan också titta på bostäder via 3D- eller live-visningar, förklarar Andreas Lindqvist, som är vd, franchisetagare och fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Uppsala
   Om man känner sig orolig över att träffa en mäklare på plats i bostaden finns det alternativ.
   – Många möten mellan mäklare och dig som bostadssäljare eller köpare kan genomföras på distans, via dator eller telefon. Våra mäklare har jobbat på en hel del nya sätt den senaste tiden, och vi har exempelvis genomfört möten i trädgårdar eller på en parkbänk, på behörigt avstånd. Det kan bli ganska roliga och annorlunda möten och alla inblandade har hittills tyckt det fungerat bra, berättar Andreas.

Läs mer om Svensk Fastighetsförmedlings åtgärder med anledning av covid-19 här.
 

undefined
Svensk Fastighetsförmedling i Uppsala erbjuder nya möjligheter till bostadsvisningar i form av bland annat livesändning.

Svensk Fastighetsförmedling är en av Sveriges största mäklarkedjor med 230 kontor runt om i Sverige. Via sitt rikstäckande register med bostadsintressenter når de många även utanför Uppsalas gränser.
   – Det här är något vi upplevt som väldigt värdefullt här i Uppsala där cirka 36 procent av alla bostadsköpare inte kommer från Uppsala kommun, säger Andreas Lindqvist.
   Svensk Fastighetsförmedling har många branschunika verktyg för att säljaren ska vara bra förberedd inför en bostadsförsäljning och nå ut till så många potentiella köpare som möjligt.  
   – Vår hemsida har strax under en miljon besökare i veckan, vi använder en unik digital annonseringsform där annonsen letar rätt på kunden, och vi erbjuder tjänsten Läge+ som är för dig som funderar på att sälja din bostad men väntar på det rätta tillfället. Redan under förberedelserna inför en försäljning kan bostaden matchas med möjliga köpare i Svensk Fastighetsförmedlings eget register med över 800 000 personer som aktivt söker bostad.

undefined
Andreas Lindqvist, VD för Svensk Fastighetsförmedling i Uppsala, ser ljust på bostadsmarknaden framöver.

Andreas Lindqvist tycker inte att det finns någon direkt anledning att inte förbereda sin bostadsaffär på grund av corona. Enligt en undersökning som Mäklarsamfundet (via Novus) nyligen genomfört avser 19 procent av Sveriges befolkning att köpa ny bostad inom ett år. 
   – Jag skulle rekommendera dig som går i säljtankar att börja förberedelserna inför försäljningen i god tid. Med bra framförhållning och rätt strategi för din försäljning finns alla förutsättningar för en lyckad bostadsaffär. 
   Om man ser på längre sikt förutspår Andreas att covid-19-effekten kommer ha viss inverkan på bostadsmarknaden.  
   – Det vanliga efter en kris, och som vi även såg efter prisfallet i slutet på 2017 och början av 2018, är att vi får ett uppdämt behov av att byta bostad för att lösa problem och uppfylla nya behov. Vissa har väntat med att sälja och köpa, och när den allmänna oron lägger sig så brukar bostadsmarknaden återhämta sig fort. Du som köper och säljer i detta skede bör också tänka på att se till totalaffären. Du kanske får lite mindre när du säljer din bostad, men å andra sidan är bostaden du köper förmodligen också billigare än tidigare.

 

Andreas bästa råd till dig som går i säljtankar

- Förbered din försäljning i god tid. Med bra framförhållning och rätt strategi ökar förutsättningarna för en lyckad bostadsaffär.

- En lyckad försäljning hänger förstås på bostaden i sig, men till stor del också på hur försäljningsprocessen utförs samt vilka verktyg, produkter och kanaler mäklaren har tillgång till. Lägg fokus på det du kan påverka. Det handlar om att förmedla en helhetskänsla av bostaden till potentiella köpare och inte bara visa upp objektet.

- Det kan vara en bra idé att sälja din befintliga bostad innan du köper en ny för att undvika risken att stå med dubbla boendekostnader. Då vet du också vilken budget du har att förhålla dig till i ditt kommande bostadsköp. Om mäklaren gjort ett bra jobb har du mer att lägga in i din kommande bostad, vilket gör att du har en högre budget att röra dig med och kan titta på dyrare objekt än du tänkt från början.

- Passa på att ta fina sommarbilder på din nuvarande bostad om du vill sälja till hösten.

- Fritidshussäsongen kan komma att bli riktigt bra då många svenskar kommer avstå från utlandresor i år och eventuellt även kommande år.

 

Den här annonsen är en produktion från UNT Content Studio 
– en del av Upsala Nya Tidning

Få bostadstips och inspiration samt läs om det senaste på Svensk Fastighetsförmedling Uppsalas Facebooksida och Instagramsida.

Kontakta oss
Tel: 018-17 25 80
Mail: sf.uppsala@svenskfast.se

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på UNT.