Annonssamarbete med Upplands specialistläkarmottagning

Så hjälper de Uppsalaborna till snabbare vård

Orolig över ett födelsemärke som ser konstigt ut? Kanske dags att kolla upp det onda knäet? Misstänker du en allergi? På Upplands specialistläkarmottagning arbetar 10 specialistläkare med snabba och professionella metoder – och i många fall får du behandling redan vid första besöket. ”Vi vill ge bättre service och drivs av både engagemang och kunskap”, säger Anders Galos, dermatolog med 15 års erfarenhet.

Native 7 mars 2023 11:28
Detta är ett annonssamarbete.

På Östra Ågatan i centrala Uppsala ligger Upplands specialistläkarmottagning. Mottagningen startades 2018 av Anders Galos och Anna Hallander som båda är hudläkare med lång erfarenhet inom vården. Efter att länge ha övervägt att starta eget tog de steget för att nischa in sig ytterligare samt kunna erbjuda snabbare behandling. Med kvalitetssäkrade metoder hjälper man sina patienter till trygg och säker vård. 

– Sedan vi startade mottagningen har vi sagt att det handlar om mer än bara behandling. Vi har fokus på bemötande och kompetens, bland annat träffar du samma personal som tar hand om dig från bokning till uppföljning, berättar Anna Hallander, dermatolog med 25 års erfarenhet. 

undefined
Anders Galos och Anna Hallander startade Upplands specialistläkarmottagning år 2018 och driver den med ambitionen att vara den bästa mottagningen i hela Uppsala.

I huset hittar man förutom hudläkare också allmänläkare, gynekologer och ortopeder. Under åren har man gått från att rikta in sig på framför allt dermatologi till ett bredare utbud – målet är att varje enskild patient ska få hjälp med det som besvärar. I vår öppnar också en ny del av mottagningen för att möjliggöra ännu bättre tillgång till allmänmedicinsk vård. Långa väntetider i vården är något som diskuteras ofta och Upplands specialistmottagning lägger stor vikt vid effektivitet. 

– På mottagningen samarbetar vi för att hjälpa våra patienter. Det kan vara svårt att veta var man ska vända sig, inte minst med så många olika alternativ, och vi hjälper dig gärna, säger Anders Galos.

undefined
”Vi lägger stor vikt vid att våra patienter ska känna sig nöjda och väl omhändertagna när de besöker oss”, säger Anna Hallander.

Mottagningen tar idag emot patienter från flera städer och det är mycket tack vare de korta väntetiderna. Många som söker sig till mottagningen vill exempelvis kolla upp prickar och födelsemärken. Skulle man vid besöket upptäcka att det är något så blir det ofta behandling direkt – något som uppskattas av patienterna.

Upplands specialistmottagning är inte del av den offentliga vården och man blir inte remitterad dit, däremot är mottagningen öppen för patienter med sjukvårdsförsäkring både privat och via arbetet. Genom att teckna en egen sjukvårdsförsäkring får man bättre tillgång till bland annat specialistvård, sjukvårdsrådgivning och rehabilitering. Försäkringen kan också täcka kostnader för mediciner och eftervård. 

– Vi har märkt att det är många som inte vet vilka försäkringar man har. Om man är osäker kan man prata med sin arbetsgivare eller försäkringsbolag, säger Anna och fortsätter:

– Ibland visar det sig också att patienter som kommer till oss redan har försäkring. All information om hur man bokar sitt besök via ett försäkringsbolag finns på vår hemsida.  

undefined
Mottagningen ligger mitt i Uppsala och erbjuder förutom specialistvård också en av stans bästa utsikter över Uppsala domkyrka.

På mottagningen arbetar man för att ligga i framkant med regelbundna utbildningar om nya behandlingar och man håller sig uppdaterade kring nya riktlinjer. Många av läkarna arbetar även på andra vårdenheter och är specialister inom sina respektive områden. 

– För oss är kompetensutveckling jätteviktigt, vi har alla lång erfarenhet inom vården, men vi strävar alltid efter att bli ännu vassare. Därför ser vi till att alla läkare hos oss får gå på föreläsningar och internutbildningar när det är möjligt, säger Anders. 

– Vi drivs av engagemang och kunskap och vill alltid vara bäst.  

undefined
Hos Uppsalas specialistläkarmottagning ges personlig konsultation och rådgivning – vården anpassas alltid efter individen.

Oavsett om du behöver ta blodprov, kolla upp ett födelsemärke, hitta rätt preventivmedel, har problem med ett knä eller vill göra en allergiutredning kan du få hjälp hos Uppsalas specialistläkarmottagning. 

– Vi vill att alla som kommer till oss ska få hjälp. När den nya delen av mottagningen öppnar kommer vi dessutom kunna erbjuda ett ännu bredare utbud av vård för våra patienter och det ser vi mycket fram mot, säger Anna Hallander. 

Läs mer

En privat mottagning med stort engagemang 

Lång erfarenhet och stor kunskap lägger grunden för trygg och säker vård. Med engagemang och driv för att hjälpa sina patienter erbjuder Upplands specialistläkarmottagning sedan 2018 vård inom ett stort antal områden. Med 10 specialistläkare i teamet och snabba, professionella metoder får de allra flesta som besöker mottagningen hjälp redan vid ett första besök. 

Läs mer på hemsidan HÄR.  

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på UNT.