Annonssamarbete med Liberalerna

Tre politiker som inte ger sig

Uppsalaliberalerna har höga ambitioner och lika hög energi. Lina Nordquist, Malin Sjöberg Högrell och Jennie Claesson har alla bestämt sig för att göra skillnad. Nu är det upp till bevis för Uppsalatrion som säger att de aldrig ger upp.

Native 19 augusti 2022 11:58
Detta är ett annonssamarbete.

”Öppenhet för det annorlunda”, ”frihet”, ”självbestämmande”, ”gemenskap och socialt skyddsnät”, ”uppmuntrande av idéer och entreprenörskap”, ”forskning, bildning och utbildning”.

När Jennie Claesson, Lina Nordquist och Malin Sjöberg Högrell tillsammans ska beskriva vad ett liberalt samhälle är bubblar orden fram. Först kan de tyckas lösryckta, men det finns ett tydligt samband. Orden hänger ihop och skapar en helhet som Liberalernas topptrio i Uppsala arbetar för att förverkliga i sina respektive uppdrag, i kommun, riksdag och region, varje dag. 

– Ett liberalt samhällsbygge strävar efter att ge människor luft under vingarna, att våga välja sin egen väg, men att samtidigt finnas och ge stöd till människor som behöver det. Oavsett om det är en tid i livet eller livet igenom. Men samhället ska inte begränsa människor och styra sådant som individen klarar att styra själv, där är vi liberaler tydliga, säger Malin Sjöberg Högrell.

undefined
Uppsalaliberalerna Lina Nordquist, Jennie Claesson och Malin Sjöberg Högrell vill ge människor luft under vingarna.

Trion vill lyfta fram ett politikområde som är särskilt viktigt för Uppsala: Företagande, företagarnas förutsättningar och företagens roll i samhället. 

– För Liberalerna är det självklart att det krävs idérika entreprenörer för att klara det liberala samhällsbygget. De bidrar genom att tillhandahålla tjänster och varor som invånarna behöver, samtidigt som deras moms, skatter och avgifter blir en del av vår gemensamma plånbok så att vi kan erbjuda våra medborgare högklassig sjukvård, skola och omsorg, säger Jennie Claesson.  

– Politiker pratar ofta om vart skatten tar vägen, men sällan om varifrån den kommer. Vissa av oss drar in pengar till det gemensamma. Andra behöver just de pengarna för att vårda, rädda, lära ut och bygga ett bättre land. Båda sorter behövs. Därför är företagarnas villkor oerhört viktiga, fyller Lina Nordquist på. 

En annan fråga som engagerar Liberalernas toppolitiker är det sociala skyddsnätet och tryggheten.

– Ingen vet när man själv eller någon i ens närhet drabbas av en olycka, av sjukdom eller någonting annat som gör livet svårt att klara av på egen hand. Imorgon kan det vara din tur. Samhället måste alltid vara redo att sträcka ut en hjälpande hand, menar Lina Nordquist.

– Därför är en väl fungerande sjukvård, omsorg och socialtjänst detsamma som frihet och trygghet för mig. Ett samhälle är aldrig bättre än hur det tar hand om de som är som mest utsatta. Ingen äldre ska dö ensam och inga anhöriga ska behöva kämpa mot bristande omsorg. Inga barn ska lämnas i otrygghet. I Sverige ska vartenda barn veta att vuxenvärlden och samhället går att lita på, säger Malin Sjöberg Högrell.

– Utan samhällets stöd hade jag inte varit där jag är idag. Jag har levt i utanförskap, med drogmissbruk och hemlöshet, och är tacksam över stödet jag fick för att kunna förändra mitt liv. Nu vill jag säkerställa att andra erbjuds samma möjligheter. Vilket stöd som är mest effektivt är olika för alla och därför behöver det komma i många former, samhället ska kunna möta upp var och en där de befinner sig och när de behöver det som mest, kommenterar Jennie Claesson.

Uppsalaliberalernas topptrio med Lina, Malin och Jennie, är tryggt förvissade om att Liberalerna har den politik som behövs för att ge människor ett bättre liv. 

– Vi är villiga att slita dag och natt för att uppnå det. För oss är receptet en välfungerande skola som fångar upp varenda barns behov, utan undantag, och ser till att var och en lämnar med godkända betyg, redo att bygga sin egen framtid, säger Jennie Claesson.   

undefined
En välfungerande skola, goda förutsättningar för företagande och ett bra socialt skyddsnät är några av de punkter den liberala Uppsalatrion Malin, Lina och Jennie jobbar för dagligen.

– Sen behövs en aktiv fritid och tidiga insatser för barn och unga som riskerar att hamna snett, liksom förebilder i form av föräldrar som går till jobbet, tjänar egna pengar och visar vägen framåt. Vi vill ha ett mindre efterklokt Sverige. Vi ska satsa på rätt insats i rätt tid, säger Malin Sjöberg Högrell.  

– Vi tre har olika bakgrunder och erfarenheter och därför kompletterar vi varandra. Jag har min bakgrund som diabetesforskare, Malin och Jennie kommer båda från det privata näringslivet, men från helt olika roller. Tillsammans med våra liberala partikollegor lägger vi dagligen ett tusenbitarspussel för att hitta just de förbättringar som är viktigast för att skapa det bästa möjliga framtida Uppsala och Sverige, där alla kan nå sina mål och där vi lyfter varandra, konstaterar Lina Nordquist.  

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på UNT.