Annonssamarbete med Nordic Wellness

Sveriges snabbast växande gymkedja snart på Studan

ANNONS. Studenternas har en mer än 100-årig historia som idrottsplats. 2020 får området en ny karaktär som mötesplats året om med ny fotbollsarena och många nya arbetsplatser i ett nytt sjuvåningshus.

Magnus Wilhelmsson, vd på Nordic Wellness, och Magnus Lohe på Sportfastigheter ser fram emot Nordic Wellness etablering på Studenternas. De öppnar också för spännande samarbeten.

Magnus Wilhelmsson, vd på Nordic Wellness, och Magnus Lohe på Sportfastigheter ser fram emot Nordic Wellness etablering på Studenternas. De öppnar också för spännande samarbeten.

Foto: Mediehuset UNT

Native2020-06-16 10:49
Detta är ett annonssamarbete.

Ombyggnationen av Studenternas har varit ett av de senaste årens mest omtalade byggprojekt. Hela området kommer efter ombyggnationen bli mer öppet och hela åstråket närmast arenan blir mer tillgängligt. Ett nytt torg som anläggs norr om Studenternas blir samtidigt en ny viktig samlingsplats.
   – Studenternas är ett unikt projekt i Uppsala. Sportfastigheters uppgift är att utveckla hela området och få det att växa som en mötesplats året om oavsett om det är idrottsevenemang eller ej. Förutom en fotbollsarena bygger vi också kommersiella lokaler och kontor med plats för 800 kontorsarbetsplatser, café/restaurang samt utrymmen för aktörer inom hälsa och friskvård. En av nyckeletableringarna har varit att hitta en långsiktig gymaktör. Det känns därför riktigt bra att Nordic Wellness valt att satsa på det här projektet, berättar Magnus Lohe, affärsstrateg på Sportfastigheter.

undefined
Magnus Wilhelmsson, vd på Nordic Wellness, och Magnus Lohe på Sportfastigheter ser fram emot Nordic Wellness etablering på Studenternas. De öppnar också för spännande samarbeten.

Nordic Wellness är i dag en av Nordens största gymkedjor med 190 klubbar och med stark tillväxt med öppning av 24 nya träningsklubbar under 2018. I fastigheten på Studenternas kommer de den 1 januari 2020 öppna ett gym på 1 400 kvadratmeter. Magnus Wilhelmsson, vd på Nordic Wellness, berättar mer.
   – Uppsala är en studenternas stad, det passar oss otroligt bra då vi är starka i vårt koncept mot just studenter. Dessutom finns det en bra träningskultur i Uppsala. ”Studan” är också ett fantastiskt kul projekt att få vara med i. Det sticker ut och andas verkligen folkhälsa. Helt i linje med att vi med alla våra över 250 000 medlemmar vill ge vårt bidrag till en förbättrad folkhälsa, säger Magnus Wilhelmsson.

LÄS MER: Unik arbetsmiljö med lokaler och kontor för företag och verksamheter att utvecklas i.

I den nya träningsklubben kommer det ges möjlighet till såväl gruppträning som gym. Det fina läget vid Studenternas möjliggör även utomhusträning.
   – Vi arbetar mycket med uteträning som löpargrupper eller yogapass. Gruppträning är en av våra styrkor, där vi är träningskonceptet Les Mills största kund i Europa. En sametablering vid en arena har vi goda erfarenheter av sedan tidigare. Till exempel har vår klubb på Ullevi haft nära samarbete med fotbollsföreningar, kiropraktorer och massörer. Samverkan över gränserna tror vi mycket på. Varför inte ett samarbete med restaurangen som etableras vid det nya torget och en Nordic Wellness-hamburgare, säger Magnus Wilhelmsson.
   – Att Nordic Wellness väljer att etablera sig här är ett kvitto på att vår projektidé är rätt, fyller Magnus Lohe i. Tack vare det stora flödet med bland annat över 1 miljon cykelpassager per år tror vi att det blir en viktig servicepunkt i mångas vardag. Där det är enkelt att stanna till för att äta, fika eller träna. Många kommer återupptäcka hur centralt Studenternas ligger med knappt 10 minuters promenad till Resecentrum. Vi har alltid promenerat till ”Studan” för matcher tidigare, det kommer vi även göra i framtiden. Men nu även för att arbeta eller bara umgås året om.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på UNT.