Annonssamarbete med ProHelia

Studenternas – Uppsalas nya mötesplats tar form

ANNONS. Studenternas idrottsplats utvecklas till en ny mötesplats som rymmer såväl ny arena som kontor, brasseri och hälsorelaterade företag.

Native 22 maj 2020 18:08
Detta är ett annonssamarbete.

Du som passerat Studenternas idrottsplats, strax intill Stadsträdgården i Uppsala, på senaste tiden har förmodligen inte missat att det pågår en stor ombyggnation. Studan, som under ett sekel varit hemmaarena för flertalet stora idrottslag, där otaliga fotbollsmatcher genomförts och bandyfinaler traditionsenligt gått av stapeln, har nu också blivit ett nytt centrum för möten, hälsa och rekreation. 
   Den nybyggda arenan med plats för 10 000 åskådare är fortfarande central, men sedan Sportfastigheter påbörjade bygget 2017 har ett omfattande kontorskomplex tillkommit. Till sommaren står också en del av det intilliggande arenatorget färdigt, och i anslutning till torget kommer bland annat evenemang att kunna anordnas och ett brasseri med uteservering att öppna. Magnus Lohe på Sportfastigheter upplever både glädje och stolthet över utvecklingen av Studenternas, samt över den välmatchade konstellation av företag som valt att etablera sin verksamhet här. 
   – Vårt övergripande mål med Studenternas är att det ska vara en plats för upplevelser, givande möten och nätverkande – både företagen emellan samt för besökare. Och nu när flera av företagen är på plats har vi redan börjat se positiva effekter i form av allt från spännande samarbeten till ett större flöde av besökare, konstaterar han.

De företag som väljer att etablera sig på Studenternas har generellt ett intresse för Uppsala som stad samt av att hitta synergier med andra aktörer på plats. Gemensamt för alla är också att de har någon typ av koppling till eller intresse för sport och hälsa.  
   – Det faller sig rätt naturligt i den här miljön, och har alla den grundinställningen i någon form gynnas samtligas verksamheter, fyller Magnus i.

undefined
Studenternas idrottsplats rymmer nu mer än en arena. Välkommen till Uppsalas nya mötesplats!

Två företag som flyttat in på Studenternas nu under våren är ProHelia företagshälsa och Naprapatklinik 018. De tog steget fullt ut i fråga om samarbete och valde att dela lokaler.
   – Vi har sedan flera år tillbaka samarbetat med Naprapatklinik 018, även om vi tidigare suttit på olika adresser. När flytten hit till Studenternas blev aktuell kändes det helt rätt att fråga om de ville dela lokaler med oss då de kompletterar vår verksamhet väldigt bra, berättar Sara Jansson, VD på ProHelia.
   För Hassan Aldudjaili på Naprapatklinik 018 var steget att tacka ja till den möjliga flytten inte långt. 
   – Att komma närmare idrotten, i den spektakulära atmosfär vi har på Studenternas, och att få arbeta tätt med ProHelia passar oss och vår verksamhet väldigt bra. Vi behandlar mycket privatpersoner och idrottslag. Genom samarbetet med ProHelia hittar även företagskunderna till oss på ett naturligt sätt i de fall vi är de som kan hjälpa dem på bästa sätt, säger han.

undefined
Studenternas är en plats för möten och samarbeten. ProHelia företagshälsa och Naprapatklinik 018 delar såväl lokaler som reception.

Det var under slutet av april som ProHelia och Naprapatklinik 018 flyttade in på Studenternas, och verksamheten rullade omedelbart igång i de nya lokalerna.
   – Allt har flutit på väldigt smidigt under flytten, och en stor vinning var att vi kunde få det precis som vi ville, här har Sportfastigheter varit både lyhörda och tillmötesgående. Både vi och Naprapatklinik 018 har haft en hel del krav på specialanpassningar som behövde göras. Exempelvis i form av många separata rum som dessutom ska vara ljudisolerade då vi har allt från läkarbesök till psykologsamtal och behandlingar, och vi fick det precis som vi ville ha det, konstaterar Sara.
   Hassan uttrycker också sin glädje över utsikten från det gemensamma köket:
   – Vi har full utsikt över arenan, vilket verkligen är både lyxigt och underhållande. Än så länge är det mest träningar där nere med anledning av coronaläget, och det är redan bra liv och rörelse. Ska bli fantastiskt roligt när matcherna drar igång igen, uttrycker han glatt.

undefined
Åsa Jacobson, ProHelia, Magnus Lohe, Sportfastigheter och Hassan Aldudjaili, Naprapatklinik 018 är samtliga nöjda över resultatet med de nya kontorslokalerna på Studenternas.

Tillgängligheten till Studenternas är något både Sara och Hassan lyfter som ett stort plus.
   – Det märks att folk är nyfikna på Studenternas som ny mötesplats i stan, vilket är kul. Och vi har fått en hel del positiv respons från våra kunder och besökare just kring hur smidigt det är att ta sig hit, berättar Sara, och Hassan fyller i:
   – Det är verkligen ett perfekt läge, oavsett hur man väljer att ta sig hit. Kommer man med bil finns det parkering precis utanför, många busslinjer passerar här, och det är bara några minuters gångavstånd till stationen och citykärnan. 
   Uppskattar man fysisk aktivitet så har man det också förspänt när man har sin arbetsplats på Studenternas. Vill man ta en löptur på lunchen är det nära till grönområden och Fyrisån, och i huset finns ett välutrustat Nordic Wellness-gym. Sara ser också fram emot när Triller kommer att öppna sitt brasseri i markplan vid ån till sommaren.
   – Det blir underbart att kunna kila ner och sätta sig på uteserveringen och njuta av god och bra mat i solskenet, ler hon.

undefined
Det blir sällan tråkigt när man har sin arbetsplats på Studenternas.

 

Den här annonsen är en produktion från UNT Content Studio 
– en del av Upsala Nya Tidning

FAKTA

Studenternas har utvecklats till en central mötesplats i Uppsala där allt fler företag etablerar sig. Vid årsskiftet öppnade gymkedjan Nordic Wellness en anläggning här, under april flyttade ProHelia företagshälsa och Naprapatklinik 018 sin verksamhet hit, och framöver kommer även företag som Triller, Relation, C-RAD och Danske Bank att flytta in.

Är du intresserad av kontor eller lokal på Studenternas? Kontakta Magnus Lohe på Sportfastigheter.
magnus.lohe@sportfastigheter.se
0730-79 86 66

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på UNT.